ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Οι αγορές προεξοφλούν ότι η Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Οι αγορές προεξοφλούν ότι η Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί

Στα βήματα προόδου που έχει κάνει η Ελλάδα αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι αγορές προεξοφλούν ότι η χώρα μας έχει σταθεροποιηθεί, ενώ συμπλήρωσε ότι σύντομα η Ελλάδα θα μπορεί να δανείζεται «φυσιολογικά».

 

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

 

 

«Δεν είμαστε στην αρχή του δρόμου. Είμαστε στο τέρμα της μεγάλης δοκιμασίας, αυτού του μαραθώνιου που περνάμε όλοι μαζί», σημείωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα όχι απλώς μπορεί να γίνει φυσιολογική χώρα, όχι απλώς μπορεί να κερδίσει την οικονομικής της ελευθερία και να αποκαταστήσει πλήρως την κοινωνική συνοχή, αλλά μπορεί να γίνει και υπόδειγμα ανάπτυξης με ανταγωνιστικότητα και ευημερία».

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

 

Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς είπε: Μπορεί να μάθαμε να χειριζόμαστε αριθμούς αλλά εκείνο που δεν διδάσκεται είναι τί να κάνεις με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τους αριθμούς ή πώς να χειρίζεσαι μία κρίση, γιατί η κρίση είναι προβλήματα μέσα στα προβλήματα. Στις κρίσιμες στιγμές έχεις υποχρέωση να ξεχωρίζεις τον θόρυβο από την ουσία, να κάνεις ρήξεις με ότι κρατά την κοινωνία σε ένα ζοφερό τοπίο. Απλώς να τρέξουμε δεν αρκεί, πρέπει να τρέξουμε πολύ γρήγορα για να μην βλέπουμε την πλάτη άλλων που τρέχουν πιο γρήγορα. Είναι εύκολο να λέμε ότι την Ελλάδα την χαντάκωσε η λογική του πολιτικού κόστους. Το δύσκολο είναι στις κρίσιμες στιγμές να παίρνεις τις αποφάσεις παραβλέποντας το πολιτικό κόστος. Είναι εύκολο να λέμε ότι στο παρελθόν έλλειπε η πολιτική βούληση, το δύσκολο είναι να δείχνεις ότι έχεις την πολιτική βούληση στην πράξη. Το δύσκολο είναι να δίνεις στον πολίτη την αίσθηση ασφάλειας, να δώσεις ελπίδα στον κόσμο, να πείσεις ότι κάτι αλλάζει και ό,τι δεν έγινε ως τώρα, μπορεί να γίνει στο εξής. Σε μία στιγμή που το αύριο δεν περιμένει το να αναβάλεις είναι σαν να έχεις αποφασίσει να ζήσεις στο χθες. Έφερε σαν παράδειγμα το 1974 όταν ήλθε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και πολλοί αμφέβαλαν αν θα θεμελιώναμε κοινοβουλευτική δημοκρατία αλλά τα καταφέραμε.

«Πιστεύω ότι μέσα από την σημερινή απροσδόκητα βαθιά και τρομακτικά επώδυνη κρίση οφείλουμε να βρούμε τη δύναμη για το άλμα προς τα εμπρός, να γίνουμε μία χώρα φυσιολογική που λειτουργούν οι νόμοι και τηρείται η νομιμότητα, να κατανοήσουμε ότι δεν μπορούμε να δανειζόμαστε και να συντηρούμε μία ευημερία με δανεικά στερώντας την από την επόμενη γενιά» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και κατέληξε ότι όποιος κοροϊδεύει τον λαό θα του γυρίσει την πλάτη, όποιος χαϊδεύει ακραίους η κοινωνία θα τον απομονώσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ