Σαχινίδης:Ανοιχτό το ΠΑΣΟΚ στη διατήρηση και του ΦΑΠ

Σαχινίδης:Ανοιχτό το ΠΑΣΟΚ στη διατήρηση και του ΦΑΠ

 

Την επιβολή ενός μεικτού συστήματος με ενιαίο φόρο και ΦΑΠ για όσους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία είναι διατεθειμένο να συζητήσει το ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε ο Φίλιππος Σαχινίδης.   Μιλώντας στο  Βήμα FM, ο βουλευτής του ΠΑΣΟ είπε χαρακτηριστικά:

“Είναι κάτι το οποίο μπορεί να δώσει μία απάντηση εκτιμώ στους προβληματισμούς που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση από τη στιγμή που ούτως ή άλλως για να έρθει κάποιο νομοσχέδιο στη Βουλή προς συζήτηση θα πρέπει να εξασφαλίσει τη συναίνεση και των 2 κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση”.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση βουλευτών της ΝΔ να διατηρηθεί το “χαράτσι”, μειωμένο, ο κ. Σαχινίδης σημείωσε: “Αν προτείνει επιστροφή στο ΕΕΤΗΔΕ, θα έπρεπε να μας εξηγήσει γιατί προεκλογικά έλεγε ότι αυτός είναι ο πιο “ληστρικός” νόμος και ο πιο “ληστρικός” φόρος που έχει ποτέ επιβληθεί στην Ελλάδα. Πότε είχε δίκιο; Τώρα που ζητάει να επιστρέψουμε στο ΕΕΤΗΔΕ ή όταν προεκλογικά έλεγε ότι όταν θα έρθει η ΝΔ θα αλλάξει αυτόν τον συγκεκριμένο φόρο;”

Eρωτηθείς για τους λόγους που καθυστέρησε το νομοσχέδιο ο κ. Σαχινίδης τόνισε: “Για 14 μήνες (καθυστέρησε) και ακριβώς επειδή είναι μεγάλο το φορολογικό βάρος, αφού θα οδηγήσει σε βεβαίωση φόρων 3,5 δις και στο ταμείο θα εισπραχθούν 2,9 δις”

“Δεν είναι εύκολο όταν είχαμε μια τρικομματική κυβέρνηση και μια διακομματική επιτροπή με τρία μέλη να βρεθούν συγκλίσεις. Λέω γι’ αυτό ότι στη χθεσινή συνάντηση καταγράφηκαν οι διαφωνίες, αλλά δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι είμαστε σε απόλυτο αδιέξοδο”, προσέθεσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ