Μαριάς: Να παραπεμφθεί η τρόικα

Μαριάς: Να παραπεμφθεί η τρόικα

Ο Νότης Μαριάς μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Παρίσι ζήτησε να τεθεί η δράση της τρόικας υπό την επιτήρηση και τον έλεγχο των θεσμών του Συμβουλίου της Ευρώπης για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες του μνημονίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογράμμισε ότι σύμφωνα με το ψήφισμα 1884/2012 της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης η λιτότητα αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα και επομένως οδηγεί σε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο κ. Μαριάς δήλωσε ότι η τρόικα με τη συναίνεση των «μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων» επέβαλε το μνημόνιο, κατέστρεψε την οικονομία και φτωχοποίησε τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η δράση της τρόικας με τις πολιτικές λιτότητας που επέβαλε παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και για αυτό πρέπει να παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης για έλεγχο, επιτήρηση και λήψη μέτρων εναντίον της.

Αυτό σημαίνει, πρόσθεσε, έλεγχο της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ ως θεσμών, αλλά και έλεγχο των υπαλλήλων τους και των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Σύμφωνα με τον κ. Μαριά, προϋποτίθεται η άρση της ασυλίας «του Τόμσεν και της παρέας του».

Την πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αποδέχθηκε θετικά ο πρόεδρος της επιτροπής Christopher Chope. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Chope υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο στο πλαίσιο δράσης της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ιδίως κατά την υιοθέτηση σχετικών ψηφισμάτων.

Επίσης, παρότρυνε τον κ. Μαριά να καταθέσει σχετική τροπολογία και να λάβει το λόγο για να υποστηρίξει την πρότασή του κατά την προσεχή Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης τον Ιανουάριο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ