O Βορίδης λέει όχι σε νέα μέτρα

O Βορίδης λέει όχι σε νέα μέτρα

«Οπλισμένη με επιχειρήματα» και «χωρίς κορώνες» προσέρχεται η κυβέρνηση στο νέο γύρο συζητήσεων με την τρόικα, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.  Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο naftemporiki.gr.

«Έχουμε ζήσει πολλές διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Πολλές σε περιβάλλον πολύ πιο φορτισμένο, πολύ πιο δύσκολο. Λίγες με την ελληνική πλευρά τόσο προετοιμασμένη και οπλισμένη με επιχειρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, σημειώνοντας ότι «το πρόγραμμα έχει εκτελεστεί, το πρωτογενές πλεόνασμα επιτυγχάνεται και το τραπεζικό σύστημα σταθεροποιήθηκε».

Όλα αυτά, συνέχισε ο κ. Βορίδης, είχαν «τεράστιο κόστος στην απώλεια των εισοδημάτων, στην ανεργία, στην ύφεση» και άρα, όπως είπε, περαιτέρω υφεσιακά μέτρα, οριζόντιου χαρακτήρα δεν είναι νοητό να ληφθούν».

Αντιθέτως, διευκρίνισε, χρειάζονται διαρθρωτικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την εισπραξιμότητα των φόρων, τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης, που θα θέσουν στο στόχαστρο την ενδημική διαφθορά και που θα μειώσουν το ενεργειακό παραγωγικό κόστος.

«Η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται τη μόνη αποτελεσματική και πραγματιστική θέση. Και γι’ αυτό προσέρχεται χωρίς αμφιβολίες, χωρίς κορώνες, σοβαρή και υπεύθυνη σε αυτόν τον νέο κύκλο συζητήσεων», κατέληξε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ