ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς:Η Δημοκρατία δεν θα υποκύψει στην εγκληματική βία

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς:Η Δημοκρατία δεν θα υποκύψει στην εγκληματική βία  

«Οι Έλληνες είναι ενωμένοι κατά της βίας. Θα έλεγα ότι είναι λαϊκή εντολή αυτή, λαϊκή απαίτηση. Όπως είναι και ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης να είμαστε ανελέητοι εναντίον των πρωταιτίων» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του στην εκπομπή Ανατροπή στο ΜEGA, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα δεν είναι στα πρόθυρα εμφυλίου.

«Υπάρχει ψυχική οδύνη για κάθε θύματα και ιδιαίτερα γι’ αυτά τα τρία τα νέα παλικάρια που πεθάνανε. Ο λαός έχει πικραθεί από αυτό πολύ και πιστεύω ότι και λαός θα είναι ανελέητος. Kαι θα εισπράξει την καταδίκη του λαού οποιοσδήποτε δεν δείξει ότι κάνει το παν για να αποτρέψει τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. Είναι σαν να ανάβεις σπίρτο σε μια πυριτιδαποθήκη, σε μια στιγμή μάλιστα που έχουμε τόσες φωτιές άλλες, οικονομικές, μπροστά μας», επεσήμανε.  

Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε κατηγορηματικός υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψω η δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία. Αυτό που απαιτείται σήμερα στην Ελλάδα, που έχει το πρόβλημα της κρίσης και πρέπει να βγει από την κρίση γρήγορα, είναι να υπάρχει σταθερότητα και πάνω απ’ όλα εμπιστοσύνη τόσο των Ελλήνων στον τόπο μας, όσο και των ξένων στην Ελλάδα. Κι αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο».

 

Ο πρωθυπουργός κληθείς να τοποθετηθεί απέναντι στη θεωρία των δύο άκρων, επέρριψε ευθύνες για ακραία συμπεριφορά στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ δεν ασχολούμαι, υποχρεωτικά από αυτή τη θέση με τη θεωρία. Εγώ κάνω πολιτική. Για μένα αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο: Το ποιος το κάνει δεν με ενδιαφέρει. Όποιος όμως το κάνει είναι αποκλειστικά αυτός υπεύθυνος και περιμένω τα όποια κόμματα, όλα τα κόμματα, να καταγγέλλουν αμέσως και να απομονώνουν τέτοιες περιπτώσεις» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Όπως είπε δεν υπάρχει ούτε καλή ούτε δικαιολογημένη βία. «Μία είναι η βία και πρέπει αυτή να καταδικάζεται» .

Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς  τόνισε: «Εύχομαι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από τώρα να καταγγέλλει και να απομονώνει κάθε ακραία συμπεριφορά. Το ναι μεν, αλλά είναι που κάνει πολλούς να λένε ότι αυτό είναι άκρο».

«Το να ανέχεσαι ή το να δικαιολογείς πράξεις, συμπεριφορές ακραίες, είναι κάτι το οποίο, όπως σας είπα πριν, οδηγεί κατευθείαν στην έννοια βία. Δεν είναι δυνατόν να μην καταγγέλλεις γεγονότα, όπως είναι, για παράδειγμα, ο εμπρησμός της MARFIN, ή οι Σκουριές με τον τρόπο που περιμένει ο κόσμος να το καταγγείλεις, όπως το κατήγγειλαν όλοι οι άλλοι. Δεν θέλω να φτάσω σε άκρα, ούτε θέλω ως Πρωθυπουργός να κάνω τώρα συζήτηση η οποία φτάνει στα άκρα. Να υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι να πηγαίνουν να καταθέσουν σε δίκες που δεν θα έπρεπε να πηγαίνουν», επεσήμανε ο κ.Σαμαράς και παραδέχθηκε ότι είναι καχύποπτος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ερωτηθείς εάν υπήρχε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η δημοκρατία καταδικάζει πράξεις, όχι προθέσεις και θέλει στοιχεία. «Εάν είχε ο όποιος ΣΥΡΙΖΑ στοιχεία από πριν, τα οποία να ανεδείκνυαν το ζήτημα της εγκληματικής Οργάνωσης, αυτός φταίει που δεν πήγε να τα καταγγείλει στον Εισαγγελέα. Δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι αυτό που συνέβη ήθελε τόλμη . «Δεν υπήρχε κανένας ο οποίος περίμενε καν ότι εμείς επρόκειτο να κάνουμε αυτή την κίνηση. Πρωί – πρωί σας θυμίζω πήγαν …»

 

Ερωτηθείς εάν υπήρξαν εισηγήσεις περί ήπιας μεταχείρισης της Χ.Α. ο κ. Σαμαράς το απέρριψε κατηγορηματικά και έκανε λόγο για πλάνη. «Αυτά αντιλαμβάνομαι τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχει ένα μόνιμο τικ ο ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος δεν του αρέσει, τον αποκαλεί αμέσως «ακροδεξιό», επεσήμανε.

«Υπάρχουν και άτομα, τα οποία αν θέλετε μέσα σε κάποια παράνοια, δημιουργούν εικόνες ανθρώπων ακροδεξιών. Εδώ έχουν πει για τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, που ο άνθρωπος ο οποίος ήταν φυλακισμένος και βασισμένος επί χούντας μέλος της συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου, ακροδεξιό», τόνισε, κάνοντας λόγο για αστειότητες και αθλιότητες.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε σε όσους ψήφισαν Χ.Α. στις εκλογές λέγοντας ότι «δεν έχουν καμία σχέση με την ηγεσία και τις απόψεις της Χρυσής Αυγής και το νεοναζισμό στην Ελλάδα».  «Ρίζες δεν έχει καθόλου, ρίζες ναζί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Αυτή είναι μια αντίδραση στα πάρα πολύ δύσκολα οικονομικά τα οποία περνάει σήμερα ο κόσμος, σε ένα κατεστημένο πολιτικό, που το θεωρούν υπαίτιο για τα πάντα», πρόσθεσε.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ