O Παπαδημούλης για το φονικό

O Παπαδημούλης για το φονικό

Τον κίνδυνο «να ξεπλυθεί και να αθωωθεί η Χρυσή Αυγή στα μάτια ενός τμήματος της κοινωνίας που δεν είναι φασίστες» επεσήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» για τις πρόσφατες εξελίξεις.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: η δολοφονία της Παρασκευής ήταν φασισμός. Ωστόσο, δεν την ‘παίρνει’ τη Χ.Α να εμφανίζεται ως θύμα της βίας γιατί η ίδια είναι φορέας άγριας και απόλυτης βίας. Το διπλό φονικό δεν μπορεί να την ξεπλύνει», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Καταφέρθηκε επίσης εναντίον της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι «μόνο ομαλότητα, σταθερότητα και δημοκρατία δεν παράγει και δεν ευνοεί». «Δεν είναι μόνο το όργιο πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, κρατικού αυταρχισμού ή περιφρόνησης της Βουλής, είναι μια συμπεριφορά που ολοένα και περισσότερο δείχνει ότι η Δημοκρατία την ενοχλεί», επεσήμανε.

Παρατήρησε μάλιστα ότι η Δημοκρατία και το ισχύον δημοκρατικό πλαίσιο «δεν βολεύουν τις δυνάμεις του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, γιατί με κανόνες δημοκρατίας, ούτε αυτός ο λαός κουλαντρίζεται, ούτε η δυναμική ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ ανακόπτεται».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε επίσης δριμεία κριτική στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας «κήρυκες του μίσους» τους «ακροδεξιούς συμβούλους του κ.Σαμαρά που επιμένουν στον συμψηφισμό και στην θεωρία των δύο άκρων».

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι νέα μέτρα βρίσκονται προ των πυλών. «Η τρόικα για να έρθει, εξασφάλισε ήδη τη μείζονα υποχώρηση εκ μέρους της κυβέρνησης. Εγκαταλείφθηκε η εξαγγελία της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης μετά το Βατερλώ της πεντάλεπτης συνάντησης Σαμαρά-Μέρκελ και ήδη από χθες, ο κ. Στουρνάρας, προφανώς με εντολή του πρωθυπουργού, άρχισε το ‘μασάζ’. Ο κ. Στουρνάρας που προχθές μας έλεγε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα είναι κόλαση, χθες παρουσιάστηκε ως ο κήρυκας της ψυχραιμίας, της ευελιξίας και του ρεαλισμού. Με άλλα λόγια, η πολιτική διαπραγμάτευση φεύγει, η τρόικα και τα νέα μέτρα έρχονται», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «αυτά θα αποτυπωθούν και στον κρατικό προϋπολογισμό».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ