Γλέζος: Οι δολοφονίες οδηγούν σε φαύλο κύκλο αίματος

Γλέζος:Οι δολοφονίες οδηγούν σε φαύλο κύκλο αίματος

 

Για διαστρέβλωση των απόψεων του κάνει λόγο ο Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» διευκρινίζοντας ότι δεν είπε ποτέ πως το κόμμα του δεν έχει κυβερνητική πρόταση.

Αναφερόμενος στη δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής όχι μόνο δεν αποτελεί λύση, αλλά οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο αίματος που αν δεν σταματήσει, ενδέχεται να φέρει αποσταθεροποίηση»

 

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξή του:

 

«Κύριε Γλέζο, προκάλεσε εντύπωση η δήλωσή σας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πειστική απάντηση για το πού θα βρει τα χρήματα να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Και έδωσε λαβές στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κατηγορήσει το κόμμα σας και τον Αλέξη Τσίπρα. Τι εννοούσατε ακριβώς με αυτή τη δήλωση;

 

-Είναι πάγια αρχή μου να μην αποδίδω χαρακτηρισμούς, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερέβη τα εσκαμμένα. Κάθε λέξη της «απάντησής» του αποτελεί μνημείο διαστρέβλωσης και πολιτικού θράσους. Λυπάμαι όταν ο πολιτικός διάλογος ξεπέφτει έτσι και γι’ αυτό δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Να επισημάνω μόνο ότι οι σπασμωδικές αυτές ενέργειες γίνονται με προφανή στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στο θέμα μας, λοιπόν. Είναι ή όχι πειστικά τα όσα έχουμε πει για το πού θα βρούμε λεφτά να υλοποιήσουμε τις εξαγγελίες μας; Όχι, δεν είναι κι αυτό πρωτίστως οφείλεται στο ότι αντιμετωπίζουμε μία διαρκή καταιγίδα νέων δυσμενών όρων που επιβάλλει η τρόικα και αποδέχονται οι κυβερνώντες. Ε, αυτό το κακό θα το ανακόψουμε.

 

Η ερώτηση που μου ετέθη ήταν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει την κοινωνία. Απαντώ. Πρώτον: Γιατί ο λαός μας άκουσε (και πίστεψε) τόσα ψέματα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που πια θεωρεί ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση που να μπορεί και κυρίως να θέλει να ανατρέψει την κατάσταση. Ελπίζω και προσδοκώ ότι θα διαψεύσουμε τους φόβους του και θα εμπνεύσουμε ξανά την ελπίδα.

Ως τώρα ακούμε από τους κυβερνώντες ότι το Μνημόνιο είναι μονόδρομος. Διαφωνήσαμε και διαφωνούμε. Μονόδρομος είναι να εμπνεύσουμε την κοινωνία, να της δώσουμε ελπίδα και διάθεση για αγώνα, ώστε να βγούμε από τον λαβύρινθο της καταστροφής όπου μας έχουν σπρώξει. Δεύτερον: Αναζητούμε τα στοιχεία που θα πείθουν. Πρόγραμμα έχουμε. Η εκφορά του προς τα έξω πρέπει να βελτιωθεί, ώστε να πείθει.

 

«Φάνηκε, επίσης, προς τα έξω σαν να κατηγορείται προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα ότι οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη μετατροπή του σε αρχηγικού τύπου κόμμα…»

 

-Οι λέξεις μου ήταν: «Πιστεύω και έχω την εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν πρόκειται ο ίδιος να δεχθεί να παίξει αυτό το ρόλο». (Δηλαδή να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αρχηγικό κόμμα). Δεν έχω, λοιπόν, τίποτα να προσθέσω ή να διευκρινίσω. Τώρα τι και πώς φάνηκε και σε ποιους, ας αναρωτηθούν και ας το κουβεντιάσουν μεταξύ τους. Μάλλον πρέπει να μάθουν να ακούν (και να κατανοούν) όσα λέγονται και όχι όσα οι ίδιοι ονειρεύονται.

 

«Κύριε Γλέζο, δύο νέοι άνθρωποι που φέρονται να ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής δολοφονήθηκαν και ένας τρίτος τραυματίστηκε. Θα ήθελα το σχόλιο σας γι’ αυτό το γεγονός που προκαλεί ανησυχίες».

 

-Η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής όχι μόνο δεν αποτελεί λύση, αλλά οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο αίματος που αν δεν σταματήσει, ενδέχεται να φέρει αποσταθεροποίηση. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να κατανοήσουν την κρισιμότητα των στιγμών που περνάει η χώρα.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ