Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τον Στουρνάρα

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τον Στουρνάρα

Αρνητικό ήταν το κλίμα που δημιουργήθηκε για τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σχεδόν όλοι οι «πράσινοι» βουλευτές, στη συνεδρίαση του ΚΤΕ οικονομικών, κατήγγειλαν ότι έχει αλλάξει η συνολική φιλοσοφία του νομοσχεδίου, έτσι όπως αυτή συμφωνήθηκε ανάμεσα στα δύο κόμματα κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι βουλευτές που με την ψήφο τους στηρίζουν την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά .

Σύμφωνα και με τα στοιχεία που έδωσε το ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται ότι η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων δεν φορολογεί συνολικά την ακίνητη περιουσία του ιδιοκτήτη, με αποτέλεσμα οι έχοντες μεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία να καταβάλουν λιγότερο φόρο, δεν περιλαμβάνει αφορολόγητο ποσό και δεν προβλέπει ειδική αντιμετώπιση των κατ επάγγελμα αγροτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο γραμματέας της Κ.Ο. Παναγιώτης Ρήγας. Ο βουλευτής Κυκλάδων ανέφερε ότι θα πρέπει όλοι να φορολογούνται βάσει του περιουσιολογίου, ενώ διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν το 2012 να εισπράττονται 2,75 δισ. ευρώ από το «χαράτσι» και το 2013, ενώ ο φόρος επεκτείνεται, να υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας ότι θα εισπράξει 2,95 δισ. ευρώ. «Προφανώς κάποιους απαλλάσσει», κατέληξε ο κ. Ρήγας. Στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ συμφωνήθηκε οι προτάσεις των βουλευτών του Κινήματος, να επιδοθούν στον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να επέλθουν οι απαραίτητες κατ’ αυτούς βελτιώσεις.

 

Πηγή: egiakoumis.com

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ