ΒΙΝΤΕΟ-Κόντρα Καπερνάρου-Κεδίκογλου στη Βουλή

ΒΙΝΤΕΟ-Κόντρα Καπερνάρου-Κεδίκογλου στη Βουλή

Κόντρα ξέσπασε στη βουλή μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου με αφορμή την λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών.

«Ρώτησα τον κ. Κεδίκολου αν η φράση στο άρθρο 18 ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν νομίμως είναι νόμιμη, με την έννοια της νομικής ερμηνείας. Δηλαδή, αν τον ρωτήσει κάποιος σήμερα αν οι τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν νομίμως ή όχι, θα ήθελε μία σαφή απάντηση», ανέφερε ο Βασίλης Καπερνάρος.

«Όταν ήρθε δεν απάντησε ούτε ναι, ούτε όχι. Κατέφυγε σε μία μεθοδευμένη δικαιολογία, η οποία είναι αποφυγή και υπεκφυγή δια της μεθόδου της αερολογίας. Οφείλει ο κ. υφυπουργός να έρθει και να εξηγηθεί απέναντι στους συναδέλφους μας και να τους πει γιατί προσπαθεί να τους παγιδέψει, ώστε να αποσπάσει την ψήφο τους», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Χρησιμοποίησα την ορολογία που χρησιμοποιείται από το 1995, για νομίμως λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς. Δεν είναι αρμοδιότητα ούτε της κυβέρνησης, ούτε του κοινοβουλίου να εκδίδει βεβαιώσεις νομιμότητας των τηλεοπτικών σταθμών. Είναι αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης», απάντησε ο Σίμος Κεδίκογλου.

«Είναι νόμιμοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί σήμερα», ρώτησε ο Βασίλης Καπερνάρος, με τον κ. Κεδίκογλου να του λέει: «Ρωτήστε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Είναι σωστό να υποκαταστήσω μία ανεξάρτητη Αρχή;».

Παίρνοντας πάλι τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε: «κ. υπουργέ, έρχεστε εδώ και φέρνετε ένα νομοσχέδιο. Γιατί δεν ρωτάτε την Αρχή να σας πει αν έχει δώσει άδεια στους τηλεοπτικούς σταθμούς;».  

«Όταν θα περάσουν στην ψηφιακή μετάδοση σε κάθε περιοχή πρέπει να εγκριθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η σύμβασή τους με τον πάροχο δικτύου. Μεταξύ των προϋποθέσεων που πρέπει να παρουσιάσουν και να εγκρίνει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για να μπορέσουν να κάνουν χρήση του άρθρου 18, είναι να αποφανθεί το Συμβούλιο αν λειτουργούσαν νομίμως μέχρι εκείνη τη στιγμή», απάντησε ο Σίμος Κεδίκογλου.

«Κ. υπουργέ, φέρνετε ένα νομοσχέδιο στη Βουλή και μέσα περιλαμβάνετε τη φράση ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν νομίμως. Αν οι βουλευτές ψηφίσουν και δεχθούν αυτό που λέτε, νομιμοποιούν του τηλεοπτικούς σταθμούς και αν το νομιμοποιήσουν, τι νόημα θα έχει να αποφανθεί η ανεξάρτητη Αρχή;», υπογράμμισε ο κ. Καπερνάρος.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ