Παπαδημούλης: Σέβομαι τον κ. Γλέζο

Παπαδημούλης: Σέβομαι τον κ. Γλέζο

Χαμηλούς τόνους τήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης στην κριτική του Μ. Γλέζου για την αξιοπιστία του κόμματος.

«Εκλαμβάνω την παρατήρηση του Μ. Γλέζου, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα, ως μία προτροπή προς τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πιο πειστική την πρότασή του για την οικονομία και την καθημερινότητα. Να πείθουμε καθημερινά και περισσότερους και περισσότερο. Είμαι βέβαιος ότι η επιτροπή προγράμματος, υπό τον Γ. Δραγασάκη, θα αξιοποιήσει και τις προτάσεις του Μ. Γλέζου» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ Fm.

Και ο κ. Παπαδημούλης, πρόσθεσε: «δεν παριστάνουμε τους τέλειους. Δεν μας ενοχλεί όταν κάποιος, είτε πολίτης είτε στέλεχός μας, μας επισημαίνει κενά και αδυναμίες, διότι είναι στις προτεραιότητες του ίδιου μας του συνεδρίου η επεξεργασία του προγράμματός μας, για να γίνεται πιο συγκεκριμένο, πιο πειστικό και πιο τεκμηριωμένο».

Αναφερόμενος στον ενιαίο φόρο ακινήτων, είπε: «Στον νόμο που παρουσίασε η κυβέρνηση για διαβούλευση υπάρχουν κραυγαλέες αδικίες και παραλογισμοί, οι οποίοι έχουν επισημανθεί από τον Τύπο ή ακόμη και από την ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. Το κύριο πρόβλημα δεν είναι αυτό. Είναι ότι κοιτούν να μαζέψουν από τα ακίνητα, των οποίων η αξία πέφτει ραγδαία τα τελευταία χρόνια, 3,5 δισ. που είναι περίπου το 2% του ΑΕΠ. Πρωτοφανές ποσοστό για ευρωπαϊκή χώρα. Και επιδιώκουν να εισπράξουν 2,9 δισ. διότι έχουν βάλει ένα συντελεστή εισπραξιμότητας 80%. Εκεί είναι το πρόβλημα: μια φορολογική πολιτική που έχει αφαιμάξει μισθωτούς και συνταξιούχους και ουσιαστικά πάει σε μια πορεία δήμευσης του ακινήτου, την ώρα που δεν έχει δώσει τίποτα στα φορολογικά έσοδα η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της παραοικονομίας και της διαπλοκής».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ