Βορίδης: Ο φόρος κάνει ηπιότερη την επιβάρυνση

Βορίδης: Ο φόρος κάνει ηπιότερη την επιβάρυνση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή τον ενιαίο φόρο ακινήτων και την φοροδιαφυγή.

«Είχαμε πει προεκλογικά ότι θα αντικαταστήσουμε το χαράτσι και θα επιβάλουμε έναν ενιαίο φόρο ακινήτων», σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Αυτός ο φόρος κάνει σαφώς ηπιότερη την επιβάρυνση. Προφανώς επιτυγχάνονται δημοσιονομικοί στόχοι εσόδων με αυτό το νομοσχέδιο».

Σε ότι αφορά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά στο νομοσχέδιο ο κ. Βορίδης σχολίασε:

«Όπου ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να επέμβει, αυτό κάνει. Νομίζω ότι αυτό βελτιώνει το νομοσχέδιο»

«Η προτεραιότητα οποιαδήποτε πολιτικής θα πρέπει πλέον να είναι η φορολογική ελάφρυνση», σχολίασε ακόμα ο κ. Βορίδης ενώ σε σχέση με την φοροδιαφυγή είπε:

«Υπάρχει καθυστέρηση στη φοροδιαφυγή. Δεν πιστεύω ότι θα υπήρχαν εντυπωσιακά έσοδα από τη λίστα λαγκάρντ. Η φοροδιαφυγή είναι ένα από τα σημεία που μπορεί να σταθεί κανείς κριτικά απέναντι στην πολιτική του οικονομικού επιτελείου».

Στο θέμα των κλειστών Πανεπιστημίων, ο κ. Βορίδης είπε: «Υπάρχουν ευθύνες κυρίως στην Πανεπιστημιακή κοινότητα. Ορισμένοι εξ αυτών λειτουργούν με έναν τρόπο σκληρά συνδικαλιστικό, αρνούμενοι οποιαδήποτε προσαρμογή» και πρόσθεσε:

«Έχει γίνει εξαντλητικός διάλογος. Ορισμένες πρυτανικές αρχές παίρνουν την εξής θέση: ότι για μας, δεν περισσεύει κανένας».

Ακούστε το ηχητικο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ