ΒΙΝΤΕΟ-Άδωνις: Παρατεταμένη επίσχεση δεν μπορεί να γίνει δεκτή

ΒΙΝΤΕΟ-Άδωνις: Παρατεταμένη επίσχεση δεν μπορεί να γίνει δεκτή

Με αφορμή την επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ, την οποία ξεκίνησε χθες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αν και παραδέχθηκε ότι ο ΣΕΚ «έχει πάρα πολλά δίκια», προειδοποίησε πως «παρατεταμένη επίσχεση δεν μπορεί να γίνει δεκτή».

Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει σύμβαση με ανθρώπους οι οποίοι κάνουν επίσχεση, πέραν ενός χρονικού διαστήματος διαμαρτυρίας».

«Ο ΕΟΠΥΥ θεωρεί αυτή την πράξη παράνομη και, άρα, να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να συνεχίζουν να κάνουν δουλειές με τον ΕΟΠΥΥ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε εκβιασμό τύπου επισχέσεων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Αυτός που αυτοβούλως επιλέγει τη συγκεκριμένη κλινική που κάνει επίσχεση, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν αναγνωρίζει αυτή τη διαδικασία. Εμείς θα πληρώσουμε τη κλινική, βάσει του συμβολαίου και της συμβάσεως που έχουμε. Γιατί, ειδάλλως, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι χρεώνει κάθε κλινική».

Δείτε το βίντεο από το MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ