Το πρόγραμμα του Λαβρόφ

Το πρόγραμμα του Λαβρόφ

Ρεπορτάζ: Τασούλη Αλεξία

Με κεντρικό προσκεκλημένο τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η ημερίδα για τις ελληνορωσικές σχέσεις, αφιερωμένη στη συμπλήρωση 185 χρόνων διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών. Στην ημερίδα θα παραστούν ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος αλλά και ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντιμίρ Γιακούνιν.

Το γεράκι της διπλωματίας, όπως αποκαλείται ο Λαβρόφ, θα γίνει δεκτός στις 11 π.μ. από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και στις 12 μ.μ. από τον Κάρολο Παπούλια.

Στις δύο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η διμερής συνάντηση με τον ομόλογό του Ευ. Βενιζέλο ενώ θα ακολουθήσουν και διευρυμένες συναντήσεις. Η Ρωσική σημαία κυματίζει από χτες το απόγευμα στο μπαλκόνι του υπουργείου Εξωτερικών δίπλα στην Ελληνική και στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα υπογράψουν συμφωνίες που θα αφορούν στην ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα κινητικότητας ενώ θα ανακηρυχθεί το 2016, Ρωσικό έτος στην Ελλάδα και αντίστοιχα Ελληνικό έτος στη Ρωσία. Ο Σ. Λαβρόφ θα δει στη συνέχεια τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα.

Το βλέμμα των Ρώσων είναι στραμμένο κυρίως στην ενέργεια στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και την Κρήτη αλλά και στους αγωγούς ΤΑP και IGB που σχεδιάζεται να τροφοδοτήσουν με αζέρικο και όχι ρώσικο την ευρωπαική αγορά.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ