Επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά-Βενιζέλο

Επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά-Βενιζέλο

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τους δύο ηγέτες των κομμάτων που τη στηρίζουν ξεχωριστά εξαπέλυσε χθες, κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Υποστήριξε άλλωστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μία «ανάσα» μακριά από την νίκη, καλώντας όλους σε εγρήγορση και ευρεία ενότητα.

Μιλώντας για «παραμύθι επιτυχίας» που κατέρρευσε και «κωμωδία αντίστασης στην τρόικα» που θα καταλήξει σε δράμα, ο κ. Τσίπρας προέβλεψε νέα σκληρά μέτρα. Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες το επιχείρημά του αποτυπώνεται στην φράση «βοηθήστε μας γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ έκανε λόγο για εξευτελιστική συμπεριφορά εκ μέρους της Άνγκελα Μέρκελ που μαρτυρά και το στρατηγικό αδιέξοδο της κυβέρνησης. Ειδικά για αυτή την εξευτελιστική συμπεριφορά πάντως, υποστήριξε ότι δεν είναι μόνο κατάντια για τον πρωθυπουργό, αλλά και ντροπή για την χώρα, σημειώνοντας πως όταν όλοι ομολογούν το αδιέξοδο και παίρνουν θέση σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση που δεν ομολογεί τίποτα και δεν παίρνει θέση, μόνος δρόμος είναι ο εξευτελισμός…

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι περνά στο στάδιο της δήμευσης περιουσιών, με αφορμή τον ενιαίο φόρο ακινήτων, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον πρωθυπουργό «κοινοβουλευτικό λιποτάκτη», αφού επί ενάμιση χρόνο δεν απαντά στις ερωτήσεις αλλά και τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις, εκφράζοντας την ελπίδα του αυτή την φορά να πάει στη Βουλή για να υπερασπιστεί την πολιτική του απαντώντας σε νέα ερώτηση για τον συγκεκριμένο φόρο που κατέθεσε χθες. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «πλήρη υποταγή στα μνημόνια», συκοφάντηση του ΣΥΡΙΖΑ και ξαναζέσταμα της «σούπας» της θεωρίας των δύο άκρων.

Στρέφοντας το βλέμμα του στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του Ευάγγελος Βενιζέλος είναι στη συνείδηση του λαού κατηγορούμενος γενικά για τα έργα και τις ημέρες του και ειδικά για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, διερωτώμενος παράλληλα «τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά ομάδα του». Αν δηλαδή θα τον «καλύπτει» ως το τέλος, όπως υποστήριξε ότι έκανε ο ίδιος ο κ.Βενιζέλος καλύπτοντας μέχρι τέλους τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Επέμεινε δε, στην πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το θέμα που αναμένεται να φέρει σύντομα στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε «να μη γίνει η Βουλή πλυντήριο συγκάλυψης», όπως είπε.

Και ενώ στο θέμα της εξεταστικής επιτροπής φέρονται να συμφώνησαν όλοι όσοι ακολούθησαν τον Αλέξη Τσίπρα στο βήμα της Γερουσίας της Βουλής, δεν έλειψε και η κριτική από σειρά βουλευτών κυρίως ως προς τον τρόπο λειτουργίας της ΚΟ του κόμματος. Την άποψή τους ότι έπρεπε να έχει υπάρξει ξεχωριστή συνεδρίαση του οργάνου πριν από την απόφαση για ψήφιση της τροπολογίας για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής επανέλαβαν ο Μανώλης Γλέζος και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ το γιατί ψήφισε «παρών» εξήγησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επαναλαμβάνοντας τις νομικές της ενστάσεις. Καλύτερο συντονισμό, μεγαλύτερη επάρκεια και κάλυψη των κενών της εναλλακτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης, αντιτιθέμενος σε λογικές «ώριμου φρούτου», και σημειώνοντας αργότερα σε κατʼ ιδίαν συζητήσεις του ότι τέτοιες λογικές δεν υφίστανται στην πολιτική, αφού «οι κυβερνήσεις μπορούν να παραμένουν στη θέση τους ακόμα και σάπιες, όχι μόνο ώριμες»…

Καλύτερο συντονισμό και συνεννόηση ζήτησαν από την πλευρά τους και άλλοι βουλευτές του κόμματος, θέτοντας θέμα καλύτερης λειτουργίας της ΚΟ του κόμματος σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Αποφασίστηκε έτσι, να ακολουθήσει και άλλη συνεδρίαση της ΚΟ, με θέμα ακριβώς την καλύτερη λειτουργία της, με το «ραντεβού» να μην έχει επισήμως κλειστεί, αλλά όλες τις πληροφορίες να επιμένουν ότι προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ