Λοβέρδος:Ναι μεν…αλλά

Λοβέρδος:Ναι μεν…αλλά

 

Στόχος είναι ένα κοινό ψηφοδέλτιο με τη ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές, αλλά και στις βουλευτικές εκλογές, δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν γίνεται λόγος για κομματική συγχώνευση.

Μιλώντας στο READYO.GR, ερωτηθείς αν το κοινό εκλογικό μέτωπο αφορά σε κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές ο επικεφαλής της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα απάντησε:

“Αυτός είναι ο στόχος. Δεν αφορά μόνο τις ευρωπαϊκές εκλογές. Αφορά και τις βουλευτικές. Αυτός είναι ο στόχος. Δεν έχουμε φθάσει ακόμη στο στόχο αυτό. Έχουμε, πολλές ελπίδες, βάσιμες ελπίδες, να τον επιτύχουμε…. Σε καμία περίπτωση δεν θα διαλύσουμε το κόμμα μας. Μιλάμε για στόχο εκλογικού μετώπου, στο οποίο καλούμε και κινήσει και πρόσωπα και κόμματα. Σε καμία περίπτωση δε μιλάμε για ένταξή μας στη ΔΗΜΑΡ. Έχουμε τις δικές μας θέσεις, προοπτική και ύφος. Δεν θα καταργήσει κανείς την αυτοτέλειά του. Θα συνεργαστούμε -αυτός είναι ο στόχος ξαναλέω- στο πλαίσιο ενός κοινού εκλογικού μετώπου”.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι διαφωνεί σε μια ενδεχόμενη κοινή κάθοδο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

“Για την κοινή κάθοδο (σσ του ΠΑΣΟΚ) με τη ΝΔ, διαφωνώ. Αντίθετα, στις εκλογές που έρχονται, η ανασυγκρότηση του κέντρου και της κεντροαριστεράς, περνά μέσα από την εκλογική πολιτική της αυτοτέλειας. Ζητούμενο, για την κεντροαριστερά είναι η ενότητα των δυνάμεών της και όχι η διάχυση τους μέσω της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν ακολουθηθεί η τακτική που υποστηρίζουμε εμείς, τότε το κέντρο θα εξαφανιστεί και δε θεωρώ ότι από είναι χρήσιμο για τον τόπο, τους πολίτες και την οικονομία… ” υπογράμμισε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε, απαράδεκτες τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για το ΠΑΣΟΚ.

“Απαράδεκτη η τοποθέτηση. Παρότι, νομίζω ο κύριος Καμμένος, το είπε με τον δικό του τρόπο. Εν πάση περιπτώσει το μήνυμα, όπως τουλάχιστον αναμεταδίδεται, είναι το ίδιο. Είναι απαράδεκτες οι δηλώσεις αυτές. Καταργείται το νόημα των λέξεων με αυτού του είδους την πολιτική πρακτική. Γέμισε ο κόσμος με τέτοια από το 2010 και μετά. Οι περίφημοι αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος, που τα έλεγαν αυτά –εξαφανίστηκαν αφού έγιναν πολιτικά κόμματα- τα λένε τώρα μέσα στη Βουλή…” επεσήμανε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ