Ο Κακλαμάνης για το δημοσίευμα του Der Spiegel

Ο Κακλαμάνης για το δημοσίευμα του Der Spiegel

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ζητήσει εξηγήσεις από την αμερικανική πρεσβεία αν ήταν αλήθεια ότι παρακολουθούσαν οι Αμερικανοί» τονίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» ότι έγγραφο της αμερικανικής υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας περιλαμβάνει και την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ως κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών.

«Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη αν ήταν αλήθεια ότι παρακολουθούσαν οι Αμερικανοί. Αλλά δεν ξέρω που θα τους έστελναν οι Αμερικανοί αν είχαν το θάρρος να τους πουν ότι μας παρακολουθούσατε με αυτό το σύστημα» σημειώνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και προσθέτει:

«Η υπόθεση που έρχεται τώρα, παγκοσμίως, στο φως ήταν δουλειά επί μακρόν χρόνο, αποτελεί δόγμα αμυντικό, αν θέλετε, συλλογής πληροφοριών για αμυντικούς σκοπούς, όπως το αντιλαμβάνονται οι Αμερικανοί. Ήμουν νέος, όταν αυτές οι παρακολουθήσεις γίνονταν με συστήματα και μέσα υψηλής τεχνολογίας και σε συνεργασία στις ημέρες μας με πολυεθνικές τηλεπικοινωνιών που έχουν σπάσει τον κώδικα ασφάλειας των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών και μπορούν να παίρνουν τα πάντα. Πιστεύω ότι συνεχίζουν πάλι με μέσα υψηλής τεχνολογίας και ειδικό προσωπικό, όχι με καρτοκινητά που αγοράζουν, υποτίθεται, από ένα μαγαζάκι».

Σύμφωνα με τον Απόστολο Κακλαμάνη, «οι παρακολουθήσεις συνεχίζονταν μετά την μεταπολίτευση από τις δικές μας μυστικές υπηρεσίες».

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει ζητήσει εξηγήσεις  αν ήταν αλήθεια ότι παρακολουθούσαν οι Αμερικανοί», υπογραμμίζει ο κ. Κακλαμάνης και σημειώνει: «Αλλά δεν ξέρω που θα τους έστελναν οι Αμερικανοί αν είχαν το θάρρος να τους πουν ότι μας παρακολουθούσατε με αυτό το σύστημα. Διότι με τα υψηλής τεχνολογίας συστήματα που διαθέτουν και τώρα που μιλάμε οι δυο μας θα μπορούσαν να μα παρακολουθούν, αν ήθελαν».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ