• Δωρεά περιπολικών από τη Γαλλία

  4:32 μμ, Τρίτη 29 Οκτ 2013 4:32 μμ, Τρίτη 29 Οκτ 2013

  Δωρεά περιπολικών από τη Γαλλία

  Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης παρελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, δέκα περιπολικά, ως δωρεά της Γαλλικής Αστυνομίας.

  Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Πρέσβης της Γαλλίας στη χώρα μας κ. Jean Loup Kuhn - Delforge.

  Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων «Ελπίζω ότι η Γαλλική Κυβέρνηση θα είναι αρωγός στην ευρύτερη προσπάθεια που κάνουμε και την οποία με ιδιαίτερη ζέση διεξάγει ο Πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Αντώνης Σαμαράς για την αντιμετώπιση του τεράστιου μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο έχει η Ευρώπη, αλλά και η χώρα μας. Ήδη όπως όλοι γνωρίζετε τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει ένας ευρύς διάλογος, ο οποίος διεξήχθη και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή ακριβώς με αυτό το αντικείμενο: την εύρεση κοινών αξόνων ευρωπαϊκής πορείας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

  Ο κύριος Πρέσβης έχει μία σαφή αντίληψη του προβλήματος από την ελληνική προοπτική και γωνία ενόρασης. Και κατά συνέπεια ο υποστηρικτικός του λόγος προς τη Γαλλική Κυβέρνηση έχει για εμάς πάρα πολύ μεγάλη σημασία.

  Κυρίες και κύριοι, η Ευρώπη πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένους άξονες που για εμάς είναι καθοριστικής σημασίας, όπως παραδείγματος χάριν της διατήρησης ως ποινικού αδικήματος της διέλευσης στα σύνορα της Ευρώπης και της Ελλάδος ειδικά, της δυνατότητας να μπορούμε να θέτουμε υπό κράτηση το άτομο το οποίο έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και επίσης την ευρωπαϊκή βοήθεια στην προσπάθεια επιστροφής των ανθρώπων αυτών στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

  Αυτά είναι τα ευρύτερα θέματα, τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μαζί. Στο ειδικό θέμα της δημόσιας ασφάλειας η Γαλλική Κυβέρνηση χαρίζει - αν θέλετε - σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία μία σειρά εξαιρετικής κατάστασης, όπως μου είπε ο κ. Αρχηγός, οχημάτων, τα οποία ήδη βρίσκονται στο προαύλιο του Υπουργείου μας και τα οποία από αύριο θα τεθούν στη διάθεση των μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μάχη εναντίον του εγκλήματος και για την προστασία του Έλληνα Πολίτη, της ζωής, της περιουσίας, της αξιοπρέπειας του.

  Κύριε Πρέσβη, τα οχήματα αυτά είναι σε τόσο εξαιρετική κατάσταση που θα μου επιτρέψετε να σας παρακαλέσω θερμά να αυξηθεί στο εγγύς μέλλον ο αριθμός τους. Καταλαβαίνουμε ότι και το γαλλικό κράτος έχει θέματα, αλλά για εμάς είναι εξαιρετικά κρίσιμο και ειλικρινά όταν μου τα έδειξαν, αντιλήφθηκα ότι το γεγονός ότι είναι μεταχειρισμένα δεν φαίνεται καν. Οι Έλληνες αστυνομικοί τα «ερωτεύθηκαν», για αυτό ειλικρινά σας λέω, σας παρακαλώ θερμά θα ήμασταν ευγνώμονες αν είχαμε 100 ακόμα από αυτά τα οχήματα!

  Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν σας είμαι βαθύτατα ευγνώμων για τα δέκα οχήματα τα οποία μας δόθηκαν. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά, να ευχαριστήσω τη Γαλλική Κυβέρνηση και να σας παρακαλέσω να μεταφέρετε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου στον ομόλογό μου, τον υπουργό τον κ. Βαλς, μαζί με τις θερμές ευχαριστίες τις δικές μου και της κυβερνήσεως και του πρωθυπουργού, κυρίου Αντώνη Σαμαρά».

  Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Γαλλίας στη χώρα μας κ. Jean Loup Kuhn - Delforge ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Αποτελεί όμως, θα ήθελα να σας βεβαιώσω κ. Υπουργέ και τη διαβεβαίωση από την πλευρά της Κυβέρνησής μου ότι η ελληνική πλευρά κάνει ό,τι μπορεί για τη διασφάλιση του χώρου Schengen και της ασφάλειας στον ευρωπαϊκό χώρο, στην Ευρώπη. Έχουμε ενταχθεί πρόσφατα στην πρωτοβουλία της Μάλτας μαζί με τον Πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά και εσάς τον ίδιο, κάτι το οποίο σηματοδοτεί τις κοινές θέσεις που έχουμε σε πολλά θέματα και κυρίως σε θέματα μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου καθεστώτος ασύλου που είναι σημαντικό τόσο για σας, όσο και για μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας και είμαστε σίγουροι για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών μας απέναντι στις απειλές της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης μετανάστευσης και των διεθνικών κυκλωμάτων εγκληματικότητας».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα