«Σπίτια παίρνει η συγκυβέρνηση»

«Σπίτια παίρνει η συγκυβέρνηση»

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Στο θυμικό των συντηρητικών ψηφοφόρων απευθύνεται η νέα στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι θα κάνει λόγο για «δήμευση περιουσιών» με τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

«Παλιά σας απειλούσαν ότι οι κομμουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια. Τώρα αποδεικνύεται ότι τα σπίτια θα σας τα πάρει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και η τρόικα» σημείωνε το σχέδιο ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τους βουλευτές του. Η Κουμουνδούρου αποφάσισε να απευθυνθεί στον «πυρήνα» των συντηρητικών ψηφοφόρων, όχι μόνο γιατί δείχνουν μεγάλη πίστη στην προστασία της ιδιοκτησίας και της περιουσίας, αλλά και γιατί θεωρεί πως η βάση της ΝΔ είναι το τελευταίο διάστημα αποσταθεροποιημένη.

Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει εκ νέου εκλογές, εμφανιζόμενος μάλιστα ως… πρωθυπουργός εν αναμονή! «Ο ελληνικός λαός δεν ψάχνει απαντήσεις στο ποιοι είναι υπεύθυνοι που φτάσαμε έως εδώ και αν θα ληφθούν ή όχι νέα μέτρα. Ρωτάει απλώς εάν εμείς θα τα καταφέρουμε» δήλωσε το βράδυ χθες σε συνεργάτη του. Στην ομιλία του, πάντως, θα κάνει λόγο για κατάρρευση του success story και θα μιλήσει υποτιμητικά για την συμπεριφορά της Άνγκελα Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

Η Κουμουνδούρου θα επιμείνει επίσης στο σκάνδαλο των ναυπηγείων, θέτοντας συνεχώς στο στόχαστρό της τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και «χρεώνοντας» στον ίδιο τον πρωθυπουργό τη στήριξη που του παρέχει: «Έχουν καταλάβει και οι ψηφοφόροι σας ότι η συγκάλυψη είναι απαραίτητη, μήπως και κρατήσει η κυβέρνηση λίγους μήνες ακόμα» αναμένεται να τονίσει στην ΚΟ.

Κατάθεση ερώτησης

Το πρωί σήμερα ο Αλ. Τσίπρας θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, είτε προς τον πρωθυπουργό για τα νέα μέτρα, είτε για το θέμα των ναυπηγείων. Η οριστική απόφαση για την ερώτηση που θα κατατεθεί επρόκειτο να αποφασιστεί το πρωί σήμερα, σε σύσκεψη στο ραφείο του Προέδρου του κόμματος.

Κλειστή η ΚΟ στις ομιλίες

Η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ, πάντως, είναι ανοιχτή στους δημοσιογράφους μόνο ως προς το σκέλος της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα. Στις ομιλίες των βουλευτών και στελεχών του κόμματος -αφού στη συνεδρίαση θα συμμετάσχει και η Πολιτική Γραμματεία- θα είναι κλειστή. Οι ομιλίες ωστόσο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το τελευταίο διάστημα επανήλθε για τα καλά η εσωστρέφεια στην Κουμουνδούρου.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ