Κάλεσμα σε ειρηνικές διαδηλώσεις

Κάλεσμα σε ειρηνικές διαδηλώσεις

Η Κουμουνδούρου στο μήνυμά της για την 28η Οκτωβρίου καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν σε μαζικές και ειρηνικές διαδηλώσεις ανήμερα της εθνικής επετείου. «Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα την καταστροφή που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας, να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια. Να σταματήσουμε το σχέδιο εκφασισμού και εξαθλίωσης της κοινωνίας. Να οργανώσουμε την ανατροπή για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τον λαό. Και στη φετινή επέτειο ο λαός μας θα εκφράσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο το δικό του ΟΧΙ. ΟΧΙ στη μνημονιακή πολιτική. ΟΧΙ στα μισαλλόδοξα κηρύγματα των νοσταλγών του φασισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, επιτίθεται στην κυβέρνηση για την μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί αλλά και σε όσους υποστηρίζουν την θεωρία των δύο άκρων. «Σε όσους, ανιστόρητους και φτηνούς προπαγανδιστές προβάλλουν την ψευδεπίγραφη θεωρία «των δύο άκρων», απαντάμε με κοινωνικούς αγώνες, ενάντια στη συρρίκνωσή της Δημοκρατίας, την παράκαμψη της λειτουργίας του κοινοβουλίου με το νομότυπο τέχνασμα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, τη συστηματική καλλιέργεια του φόβου και της ανασφάλειας, τον άγριο οικονομισμό και νεοφιλελευθερισμό, τη θεοποίηση της αγοράς, την απανθρωπιά της εργασιακής εκμετάλλευσης».

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει δριμύ κατηγορώ ενάντια στη Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για νεοναζιστικά μορφώματα που εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση. Η Κουμουνδούρου θεωρεί ως υπεύθυνες για την άνοδο της ακροδεξιάς τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση. «Απέναντι στο φασισμό της Χρυσής Αυγής ορθώνεται η Δημοκρατία. Αντιστεκόμαστε υποστηρίζοντας τη Δημοκρατία ως το πλαίσιο που κάνει δυνατή την ανάπτυξη των δυνάμεων που επιτρέπουν μια άλλη κοινωνία, και αυτές είναι δυνάμεις εργασιακές, δυνάμεις πνευματικές, δυνάμεις συμμετοχής και αλληλεγγύης. Διεκδικούμε την κληρονομιά της πολιτικής χειραφέτησης προβάλλοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προσωπική αξιοπρέπεια, τον σεβασμό του άλλου».

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Βενιζέλος

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Η Κουμουνδούρου έχει συνεχώς στο στόχαστρό της τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο προσπαθούν να συνδέσουν με θέματα τα οποία έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη (λίστα Λαγκάρντ, ναυπηγεία, μνημόνιο) και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε διατελέσει υπουργός.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στη Βουλή είπε ειρωνικά πως για να καλύψει τον Ευ. Βενιζέλο ο Αντ. Σαμαράς για την υπόθεση των υποβρυχίων θα πρέπει να τον βάλει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ και τόνισε: «Χθες θυμήθηκαν ξαφνικά να φέρουν προγραμματική συμφωνία. Αυτό το… υποβρύχιο άγχος του κ. Βενιζέλου που πάει να καλύψει ο κ. Σαμαράς δίνοντάς του απόλυτη κάλυψη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με προγραμματικές συμφωνίες. Ένας είναι ο τρόπος να τον εντάξει στα ψηφοδέλτιά του, να τον βάλει και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας όπως στις προηγούμενες εκλογές είχε κάνει με την κ. Μπακογιάννη μπας και μετριαστεί αυτό το άγχος».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ επειδή το κόμμα αντιστάθηκε στις αλλεπάλληλες προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί στην κυβέρνηση. «Η γνωστή αντίφαση, ένας πιο σκληρός, οξύς, δημαγωγικός, λαϊκιστικός λόγος στο εσωτερικό, γλείψιμο στο εξωτερικό και πάντα μια αδικαιολόγητη, αριθμητικά αδικαιολόγητη λογική εφόδου, ότι ελάτε, ένα ντου και καταλάβαμε την εξουσία. Δεν έγινε αυτό το Μάιο. Ελάτε ένα ντου ακόμη, τον Ιούνιο, δεν έγινε. Το ΠΑΣΟΚ φταίει γιατί αντιστάθηκε. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ήθελαν όλοι να κανιβαλέψουν. Όλοι ανεξαιρέτως. Και τώρα πάλι ελάτε, μια έφοδος τον Σεπτέμβριο, δεν άναψαν οι φωτιές του Σεπτεμβρίου. Δεν άναψαν οι φωτιές του Οκτωβρίου. Δεν έχουμε τι να πούμε. Άρα, ξανά επίθεση στο ΠΑΣΟΚ. Ξανά επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μεγάλο λάθος», είπε ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των υποβρυχίων, λέγοντας πως από όσα είπε ο κ. Αβραμόπουλος, επί υπουργίας Βενιζέλου είχε δοθεί ένα μεγάλο ποσό προς τον τότε ιδιοκτήτη των ναυπηγείων κ. Σάφα, το οποίο ξεπερνά τις ανάγκες της χώρας για να έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη οι ανασφάλιστοι πολίτες.

«Η λογική του μαντριού έχει απλωθεί σαν ίωση και στον ΣΥΡΙΖΑ»

Την ίδια ώρα, σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος ανέφερε ότι η λογική του «μαντριού» έχει εξαπλωθεί σαν ίωση και στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «στη δική μας Αριστερά δεν υπήρχε μαντρι».

Με αφορμή τη στάση του κατά την ψήφιση της τροπολογίας για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής (ήταν απών) ο κ. Γλέζος επισημαίνει: «Για να κάνουμε την αντιγραφή πλήρη, φτιάξαμε και τους “κύκλους”. Κύκλους που “διαρρέουν”! Πού έμαθαν αυτοί οι κύκλοι ότι δεν εξήγησα την στάση μου;» αναρωτιέται ο κ. Γλέζος και καταλήγει: «Με το να αφομοιώνουμε συνήθειες και πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμού απλά διαψεύδουμε τους πολίτες που στηρίζουν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ