Πρόγραμμα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα από τη ΔΗΜΑΡ

Πρόγραμμα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα από τη ΔΗΜΑΡ

Το δικό της πρόγραμμα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα θα καταθέσει η Δημοκρατική Αριστερά, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε απόψε στην Πάτρα ο Φώτης Κουβέλης.

“Πορευόμαστε και προετοιμαζόμαστε για το συνέδριό μας, που θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου, και θα καταθέσουμε το δικό μας πρόγραμμα, για την οικονομία και την ανάπτυξη” τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,  εκτιμώντας παράλληλα ότι “υπάρχει δρόμος για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει”. 

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Eυχόμαστε να υπάρχει”, αλλά όπως συμπλήρωσε “δεν ισχύει”. Όπως εξήγησε το πρωτογενές πλεόνασμα έχει προκύψει με εντελώς λογιστικό τρόπο, ενώ σημείωσε ότι το Δημόσιο χρωστά πολλά χρήματα σε ιδιώτες, οπότε γι’ αυτό βρίσκονται χρήματα στα ταμεία. Ο κ. Κουβέλης μίλησε για δημοσιονομικό κενό, κάνοντας λόγο για διαφορετικούς υπολογισμούς της κυβέρνησης και των δανειστών.

Σε μια αποστροφή του λόγου είπε επίσης ότι ο προϋπολογισμός που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή, θα εκφράζει το δόγμα της άκαμπτης δημοσιονομικής πολιτικής.

 Όσον αφορά τέλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι “η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξει πρόσωπα με αξιοσύνη, προσωπικότητα και διαφάνεια”, αλλά όπως πρόσθεσε, η επιλογή των προσώπων αυτών θα γίνει μέσα από τις τοπικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις του κόμματος, και δεν θα επιβληθούν κεντρικά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ