Βενιζέλος:Αντίπαλός μας η τρόικα

Βενιζέλος:Αντίπαλός μας η τρόικα

 

“Αντίπαλός μας είναι η κρίση, τα μεγάλα ιστορικά διλήμματα, οι αγορές, η τρόικα. Εμείς κάνουμε την επιλογή να μην επιβάλλουμε κανένα νέο μέτρο” τόνισε στη δευτερολογία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Η κοινωνία μας πιέζει μεν να αντισταθούμε στην τρόικα, αλλά μόλις αντιστέκεσαι σου λένε κάποιοι «πρόσεξε μην κάνεις τζάμπα μαγκιές». Δεν πρέπει να διασπάται το εσωτερικό μέτωπο”, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας: “Το «δεν υπάρχουν μέτρα» θέλει και αντοχή πολιτική γιατί μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάλη κρίση. Μπορείς όμως να βρεις αυτά που σου λείπουν χωρίς να  χρειαστεί να κάνεις επεμβάσεις περαιτέρω στον κοινωνικό προϋπολογισμό”.

 

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφερόμενος στο κείμενος της προγραμματικής συμφωνίας είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα “που να μην εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, τις πολιτικές και την αξιακή φυσιογνωμία του”.

“Το κείμενο μιλάει για όσα μιλάμε κι εμείς: για την πολιτική σταθερότητα, τα σενάρια των εκλογών, την εξάντληση της  τετραετίας, την εθνική στρατηγική, το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, τα μεγάλα επιτεύγματα 2010-2013, τις κόκκινες γραμμές για νέα μέτρα, την ανάγκη προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών, το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, την ανάγκη θεσμικής μεταρρύθμισης του κράτους, την κινητικότητα αποσυνδεδεμένη από την απειλή των απολύσεων, το ρόλο των κοινοβουλευτικών ομάδων, την ανάγκη συμφωνίας και συνεχούς συνεργασίας των κομμάτων”, σημείωσε.

“Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να ψηφίσουμε νομοσχέδια, εάν δεν έχουμε συμφωνήσει. Γι αυτό, πρέπει να παίρνουμε πρωτοβουλίες για όλα τα θέματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ακόμη ότι “πρέπει να εκπέμπουμε ένα μήνυμα σταθερότητας, αυτοπεποίθησης και καθαρότητας. Να υπερασπιστούμε την προγραμματική συμφωνία, να αναδείξουμε τη σημασία της, να δούμε τα επιμέρους σημεία της ως ένα κεκτημένο για την πορεία της χώρας, να αναδείξουμε την ιστορία της Κεντροαριστεράς”.

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποβρυχίων, τονίζοντας ότι “ο κ. Τσίπρας προσωπικά, μη έχοντας να πει τίποτα, στοχεύει πάλι το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του για την υπόθεση των υποβρυχίων”. “Σε μια 15ετή υπόθεση που έχει ως μόνη φωτεινή περίοδο απόλυτης διαφάνειας και νομοθετικής ρύθμισης, αυτήν που εσείς ψηφίσατε κι εγώ εισηγήθηκα”, προσέθεσε. 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Η ομιλία Βενιζέλου στην ΚΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ