Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντά στον Τσίπρα

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντά στον Τσίπρα

 

“Με έκπληξη ακούσαμε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να υπόσχεται σήμερα απευθυνόμενος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ αποκατάσταση σε «όσους και όσες πέτυχαν στους διαγωνισμούς 8Κ και 9Κ του ΑΣΕΠ» ” τονίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα.

 

“Αν ο κ. Τσίπρας παρακολουθούσε στοιχειωδώς το νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης, θα είχε διαβάσει τα βασικά σημεία έστω του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», που συζητείται από χθες στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. Και θα γνώριζε, επομένως, ότι στο άρθρο 20 προβλέπεται η πρόσληψη των επιτυχόντων «των προκηρυχθέντων από το ΑΣΕΠ διαγωνισμών με τις προκηρύξεις 8Κ/2008 και 9Κ/2008».” αναφέρει το υπουργείο.

 

Επίσης, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλεί “τον κ. Τσίπρα να δείξει θετική στάση και σε άλλες αυτονόητες αλλαγές στο δημόσιο τομέα που εισάγονται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως για παράδειγμα η ενίσχυση του προγράμματος «Διαύγεια», η κατάργηση της μηχανογραφικής άδειας (για χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών), η ενίσχυση των γονικών αδειών, η κατά προτεραιότητα μετάταξη πολυτέκνων υπαλλήλων και η επιτάχυνση της πειθαρχικής διαδικασίας”.

 

‘Ελπίζουμε ότι απόψεις που ακούστηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ότι «η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών προκαλεί ξηροφθαλμία και τενοντίτιδα» και ως εκ τούτου οι δημόσιοι υπάλληλοι που τους χρησιμοποιούν πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν εξαήμερη άδεια, δεν εκφράζουν τον αρχηγό του κόμματος”, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ