Μητσοτάκης: «Περισσότερες προσλήψεις το 2014»

Μητσοτάκης: «Περισσότερες προσλήψεις το 2014»

Σημαντικά αυξημένος θα είναι το 2014 ο αριθμός των προσλήψεων στο δημόσιο σε σχέση με το 2013, οι οποίες προβλέπονται να είναι 7 με 8 χιλιάδες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου που αφορά αλλαγές στο δημόσιο τομέα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εσφαλμένη εντύπωση που επικρατεί ότι υπάρχουν στρατιές επίορκων υπαλλήλων» και πρόσθεσε, ότι «υποστηρίζεται μάλιστα ότι αν ελεγχθούν, ως δια μαγείας, θα λύσει τα προβλήματα των δεσμεύσεων που έχει η χώρα βάσει των μνημονιακών της υποχρεώσεων, σε σχέση με τις απολύσεις».

«Οι γενικολογίες που ακούγονται δεν βοηθούν αντίθετα δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ενώ παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από το σύνολο των 2.100 δημόσιων υπαλλήλων που ελέχθησαν για πειθαρχικά παραπτώματα έχουν οδηγηθεί σε αναγκαστική απόλυση 223 άτομα για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις και άλλοι 960 βρίσκονται σε καθεστώς δυνητικής αργίας.

Πάντως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμφανίστηκε πολύ συγκρατημένος σε ότι αφορά των έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών υπαλλήλων του δημοσίου, τονίζοντας ότι η διαδικασία ελέγχου και δύσκολη είναι και χρονοβόρα.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε κατηγορηματικά τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης που μίλησε για νομοσχέδιο ενταγμένο στις επιταγές των μνημονιακών υποχρεώσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Καμία μνημονιακή υποχρέωση δεν υπηρετεί αυτό το νομοσχέδιο. Είναι αυτονόητες ασκήσεις εξορθολογισμού του δημοσίου που έπρεπε να γίνουν αλλά δεν έγιναν. Το ότι κάποιοι έρχονται να το κάνουν έπρεπε να χειροκροτηθεί. Δεν υπήρξα οπαδός μεγάλων νομοσχεδίων που παραπέμπουν σε υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα. Αυτό το νομοσχέδιο είναι λιτό και πρέπει να πιστώνεται στη λογική της καλής θέλησης».

Το νομοσχέδιο δέχθηκε τις επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για αποσπασματικές ρυθμίσεις που δεν έχουν στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης αλλά τις απολύσεις.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ