Αντιπαράθεση στη ΔΗΜΑΡ για τους «58»

Αντιπαράθεση στη ΔΗΜΑΡ για τους «58»

 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Την παραίτησή τους από την Συντονιστική Γραμματεία της κίνησης των «58» ζητούν από δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος από κοινού με την ΚΟ του, νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, ασκήθηκε δριμεία κριτική τόσο από τον ίδιο τον Φώτη Κουβέλη, όσο από τον γραμματέα του κόμματος Σπύρο Λυκούδη και άλλα στελέχη του οργάνου, στον Σταύρο Λιβαδά και τον Γεράσιμο Γεωργάτο, καθώς οι δύο τους μετέχουν πλέον στην Συντονιστική Γραμματεία της κίνησης των «58».

Τα βασικά επιχειρήματα της Αγίου Κωνσταντίνου ήταν ότι αυτή η κίνηση πλέον δεν αποτελεί κίνηση ιδεών, αλλά παίρνει οργανωτικά χαρακτηριστικά, ενώ εξυπηρετεί πολιτικό στόχο έξω από τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ. «Πρέπει να υπηρετούμε τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος», φέρεται να είπε ο πρόεδρος Φώτης Κουβέλης, με την ηγετική ομάδα του τελευταίου να καλεί τα δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να πάψουν να είναι μέλη της συντονιστικής γραμματείας της κίνησης των 58.

Σε ερώτημα πάντως, αν τίθεται θέμα διαγραφής τους, στον βαθμό που θα επιμείνουν στην επιλογή τους, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ δεν επιβεβαίωνε τέτοιες σκέψεις, παραπέμποντας στο συνέδριο του Δεκεμβρίου για να λυθούν τέτοιου είδους ζητήματα.

Στην ευρύτερη συζήτηση για την κεντροαριστερά, εκτιμήθηκε ως θετική η αποτίμηση των δύο εκδηλώσεων του κόμματος, για τη Δημοκρατία και την Οικονομία, με τους παριστάμενους να διατυπώνουν την συγκέντρωση κόσμου στο κοινό υπέρ της υλοποίησης του τρίτου πόλου.

Κατά τα λοιπά, στην θορυβώδη συνεδρίαση, έγινε ευρεία συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις, με τα μέλη των δύο οργάνων να παρατηρούν «μπερδέματα» στην κυβέρνηση, αφενός στην υπόθεση του μνημονίου, όπου ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να το θεωρεί το μόνο πολιτικό σχέδιο για την χώρα και ο Τάκης Μπαλτάκος να μιλά για «μελανή σελίδα», αφετέρου στην ιστορία των υποβρυχίων και την όποια εμπλοκή του Ευάγγελου Βενιζέλου αποδειχθεί εκεί, στον βαθμό που ο ΣΥΡΙΖΑ «τραβήξει» το θέμα.

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ θα επιμείνει στην ανάγκη πολιτικής διαπραγμάτευσης, με στόχο να μην υπάρξουν νέα μέτρα, ούτε διαρθρωτικά, ούτε άλλα και με τρίπτυχο την αναδιάρθρωση του χρέους, την αλλαγή στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και την στροφή των πολιτικών στην ανάπτυξη.

Κατά τα λοιπά, η ΔΗΜΑΡ προτίθεται να καταθέσει πρόταση νόμου για απλή αναλογική και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών την ερχόμενη εβδομάδα. Συζητήθηκε ακόμα το θέμα της άρσης ασυλίας του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου για τις δηλώσεις που είχε κάνει κατά του Χρήστου Πάχτα, με βουλευτές να εισηγούνται την ψήφισή της από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ προκειμένου το θέμα να πάει στη Δικαιοσύνη και εκείνη να αποφανθεί για το δέον γενέσθαι. Σε κάθε περίπτωση, αποφασίστηκε οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να υπερψηφίσουν την τροπολογία για ην αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής σε λίγες ώρες στη Βουλή.

 

Πηγή:real.gr

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ