Νέοι ΣΥΡΙΖΑ:Το θράσος της αστυνομίας

Νέοι ΣΥΡΙΖΑ:Το θράσος της αστυνομίας

«Σήμερα το πρωί έγινε εισβολή μεγάλης αστυνομικής δύναμης στην ΑΣΟΕΕ, σε ώρα αιχμής και με τη σχολή γεμάτη φοιτητές», υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Νέοι του ΣΥΡΙΖΑ «για την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην ΑΣΟΕΕ» και προσθέτουν:

«Με το κλασσικό πρόσχημα του παρεμπορίου στήθηκε άλλη μια μεγάλη επιχείρηση εισβολής στο πανεπιστημιακό άσυλο και τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος κι όλα αυτά από τους θιασώτες της «θεωρίας των δύο άκρων» και της «μη βίας». Είναι περιττό να πούμε το πόσο εγκληματική, επί της ουσίας, είναι μια τέτοια εισβολή σε ώρα μαθημάτων και με τη σχολή γεμάτη. Πολύ περισσότερο, είναι απίστευτο το θράσος της αστυνομίας ώστε να ζητεί την εκκένωση της σχολής προκειμένου να διεξαχθεί η «έρευνά» της.

Καταδικάζουμε κάθε επέμβαση της αστυνομίας σε χώρους ασύλου και ζητάμε να μπει ένα τέλος σε αυτές τις αναίτιες και τρομοκρατικές εισβολές. Άκρο δεν είναι ούτε οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, ούτε οι μετανάστες που κυνηγιούνται μανιωδώς τη στιγμή που τα κυκλώματα του παρεμπορίου μένουν ανέπαφα. Ακραία είναι η κυβέρνηση που θεωρεί ότι τα πανεπιστήμια, όπως και κάθε ελεύθερος χώρος κοινωνικής έκφρασης, είναι τσιφλίκι στο οποίο μπορεί να μπαινοβγαίνει. Το δόγμα «νόμος και τάξη» με το οποίο πορεύεται η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, δεν είναι παρά η άλλη όψη του πολέμου που έχει κηρύξει η ίδια κυβέρνηση στον κόσμο της εργασίας και στη νεολαία.

Εμείς θα περιφρουρήσουμε το δικαίωμά μας να ζούμε με αξιοπρέπεια σε μια μη αστυνομοκρατούμενη κοινωνία.  Δεν τρομοκρατούμαστε, παρά γεμίζουμε με πείσμα τον αγώνα μας για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής που κλέβουν τις ζωές μας».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Κλειστή η Πατησίων

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ