Συμφωνία για τις κόκκινες γραμμές

Συμφωνία για τις κόκκινες γραμμές

Τις ελληνικές θέσεις ενόψει της νέας διαπραγμάτευσης με τους εταίρους ενσωματώνει η προγραμματική συμφωνία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την οποία αναμένεται να επικυρώσουν την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να καταστούν σαφείς οι «κόκκινες γραμμές» της Αθήνας.

Στη συμφωνία υπογραμμίζεται πως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά νέα οριζόντια μέτρα, ζητούνται ρυθμίσεις ελάφρυνσης του χρέους, γίνεται αναφορά στον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τα Μνημόνια, αλλά και στη “δημοσιονομική αυτοδυναμία” της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε, χθες, από τη Ρώμη, ό,τι η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και είναι η σειρά των εταίρων της να πράξουν το ίδιο, ενώ κύκλοι των Βρυξελλών επέμεναν ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2014 είναι 1-2 δισ. ευρώ.

Στην προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ γίνεται, επίσης, αναφορά στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και εξάντλησης της τετραετίας και σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνεται και η πρόθεση αλλαγής του εκλογικού νόμου, στην κατεύθυνση της αποτροπής της πόλωσης.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ