ΒΙΝΤΕΟ-Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα “φακελάκια”

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα “φακελάκια”

Την πρότασή του ώστε να μειωθούν τα λεγόμενα «φακελάκια» των γιατρών παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου περιέγραψε στον Άδωνι Γεωργιάδη μία περίπτωση όπου γιατρός ζήτησε φακελάκι από ασθενή.

«Ο ζωγράφος Γιώργος Εγγονίδης, που ζει στο εξωτερικό, μου είπε ότι η μητέρα του, η οποία έχει πρόβλημα στο μάτι της πήγε να χειρουργηθεί σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί της είπαν ότι πρέπει να περιμένει έξι μήνες. Την έστειλαν στον γιατρό και εκείνος της είπε ότι αν θέλει να πάει στο νοσοκομείο, θα περιμένει έξι μήνες αλλιώς θα τη χειρουργήσει ο ίδιος ιδιωτικά σε μία εβδομάδα. Και βρέθηκε η γυναίκα αυτή να πληρώνει την επέμβαση χωρίς συμμετοχή του ασφαλιστικού της φορέα».

Ο υπουργός απάντησε: «Θα πρέπει να δίνουμε το δικαίωμα σε γιατρούς του ΕΣΥ να χειρουργούν και το απόγευμα, εκτός ωραρίου, στο νοσοκομείο και να παίρνουν επιπλέον αμοιβή, ώστε να μπορούν εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν παραπάνω να πάνε στο ιδιωτικό χειρουργείο του ΕΣΥ, που δεν έχει το τιμολόγιο μίας μεγάλης ιδιωτικής κλινικής. Έτσι θα μειωθεί η ουρά αναμονής και τις πρωινές ώρες θα πηγαίνουν εκείνοι που δεν μπορούν να κάνουν γρηγορότερα την εγχείρησή τους».

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ