Μεϊμαράκης: Οι πολίτες να επιλέγουν «άξιους» πολιτικούς

Μεϊμαράκης: Οι πολίτες να επιλέγουν «άξιους» πολιτικούς

«Το ίδιο το Κοινοβούλιο πρέπει να απομονώσει συμπεριφορές και πρακτικές που δεν συνάδουν με το αξίωμα του βουλευτή και είναι ποινικά κολάσιμες» δήλωσε, σήμερα, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Σημείωσε, ωστόσο, ότι και οι πολίτες θα πρέπει, με την ψήφο τους, να επιλέγουν πολιτικούς για τους οποίους πιστεύουν ότι μπορούν επάξια να τους εκπροσωπήσουν.

«Είναι γεγονός ότι υπήρξαν συμπεριφορές οι οποίες μας πλήγωσαν, οι οποίες δεν τιμούσαν το βουλευτικό αξίωμα και την τιμή την οποία κάνουν οι πολίτες, εκλέγοντάς μας ως εκπροσώπους τους» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τους ανθυπασπιστές του Κέντρου Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ.

«Γι’ αυτό όμως, θα πρέπει και οι πολίτες, κάνοντας χρήση του μεγάλου όπλου της Δημοκρατίας, της ψήφου, να επιλέγουν όχι μόνο προγράμματα και κόμματα αλλά και πολιτικούς, μέσω του σταυρού προτίμησης. Εκείνους, δηλαδή, που πιστεύουν ότι μπορούν επαξίως να τους εκπροσωπήσουν» επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής και επέμεινε ότι «εν τέλει, οι πολίτες είναι εκείνοι που έχουν το όπλο να εκλέγουν τους βουλευτές ή να μην τους εκλέγουν. Να τους δοκιμάζουν, να τους επιβραβεύουν ή να τους αποδοκιμάζουν, με την καλή έννοια του όρου, χωρίς βιαιότητες και χωρίς φραστικές παρεκκλίσεις οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στη βία».

Ο πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και τις θυσίες του ελληνικού λαού, επισήμανε την προοπτική που θα δημιουργήσει η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Το γεγονός, όμως, ότι φέτος θα έχουμε πλεόνασμα πρωτογενές, καθώς και ότι αυτό θα διανεμηθεί αναλόγως, είναι ένα πρώτο θετικό βήμα το οποίο μας δίνει την αισιοδοξία και την ελπίδα να κοιτάζουμε το μέλλον» είπε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος δεν δίστασε να υπογραμμίσει ότι «πειραματίστηκαν όλοι πάνω στην Ελλάδα με αφορμή την κρίση και αποδεικνύεται, σήμερα, ότι έκαναν μεγάλα λάθη τα οποία και οι ίδιοι πλέον τα αναγνωρίζουν».

«Η παράμετρος της σταθερότητας του πολιτικού βίου και της ομαλότητας είναι πάρα πολύ σοβαρή ώστε να υπάρχει αξιόπιστος συνομιλητής, ο πρωθυπουργός της χώρας, απέναντι στους συμμάχους, τους εταίρους και τους δανειστές» είπε ακόμα ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ και για την αντιπολίτευση σημείωσε: «Πιστεύω ότι και η αντιπολίτευση, με τις προτάσεις της προσπαθεί να συμβάλλει δημιουργικά στην επίλυση των προβλημάτων. Υπάρχουν εντάσεις, υπάρχουν πάρα πολλές φορές συζητήσεις με ρητορικές που ξεφεύγουν καμιά φορά, υπάρχουν και μεμονωμένα φαινόμενα ακραίας συμπεριφοράς».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ