Γιαννίτσης: Η χώρα με αυτό το χρέος δεν βγαίνει

Γιαννίτσης: Η χώρα με αυτό το χρέος δεν βγαίνει

Ο πρώην υπουργός οικονομικών, Τάσος Γιαννίτσης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για την οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, όμως υπάρχουν και θετικά. Δεν είμαι αισιόδοξος, ούτε βαριά απαισιόδοξος», σχολίασε αρχικά ο κ. Γιαννίτσης και πρόσθεσε:

«Το πολιτικό σύστημα, παράγει φασισμό, παράγει Χρυσή Αυγή, παράγει βία, μισαλλοδοξία και συνεχίζουμε σε μια τσουλήθρα στην οποία δεν ξέρουμε που θα βγούμε».

«Συζητούμε για το αν οι άλλοι θα κάνουν κάτι για μας και το τι θα κάνουμε εμείς για μας, είναι κουβέντες μισαλλόδοξες», πρόσθεσε.

«Η χώρα με αυτό το χρέος δεν βγαίνει. Δεν μπορούμε όμως να εξαναγκάσουμε το τι θα κάνουν οι άλλοι με το χρέος μας, όποτε θέλουμε. Επειδή ακριβώς δεν βγαίνει η χώρα και επειδή είμαστε μέλος της Ευρωζώνης και επειδή δεν είμαστε μόνο εμείς που έχουμε πρόβλημα, κάποια στιγμή θα παρθούν κάποια μέτρα. Μπορεί να μην το πουν κούρεμα, μπορεί να είναι κάτι ισοδύναμο», σχολίασε ακόμα ο κ. Γιαννίτσης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ