“‘Οχι” Κουβέλη στις συνεργασίες

“‘Οχι” Κουβέλη στις συνεργασίες

«Με σημερινά δεδομένα δεν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για συνεργασίες και συμπράξεις για τις ευρωεκλογές» δήλωσε σε σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας ο Φώτης Κουβέλης.

Δεν υπάρχει αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία, όταν αυτό ταυτίζεται με σημερινές συντηρητικές κυβερνητικές επιλογές, επιλογές με τη σύμπραξη της σημερινής έκφρασης του ΠΑΣΟΚ.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει τη δική της πρόταση για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου -του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού- και είναι ανοικτή στο δημιουργικό διάλογο για την εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου. Αυτό το εναλλακτικό σχέδιο έχει σαφές μέτωπο όχι μόνο με τον αριστερό λαϊκισμό, αλλά και με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές.

Τη θέση αυτή της ΔΗΜΑΡ για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, υπογράμμισε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα τα Νέα του Σαββάτου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι με σημερινά δεδομένα δεν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για συνεργασίες και συμπράξεις για τις ευρωεκλογές .

«Τέτοιες συμπράξεις, ερήμην των ουσιαστικών πολιτικών στοιχείων που θα τις στήριζαν, είναι θνησιγενείς, πολιτικά μηχανιστικές και αδιάφορες για την κοινωνία. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν διαφορετικό χαρακτήρα τον οποίο προσδιορίζουν οι τοπικές κοινωνίες», ανέφερε και τόνισε ότι δεν έχει καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Επίσης ευελπιστεί ότι η συμπαράταξη με το κόμμα του κ. Λοβέρδου κάποια στιγμή θα πάρει συγκεκριμένη μορφή και απαντά στον Κώστα Σημίτη για την κριτική προς τη ΔΗΜΑΡ για «αριστερό κομφορμισμό».

«Δικαίωμά του να κρίνει τη ΔΗΜΑΡ με τον τρόπο που ο ίδιος επιλέγει και δικαίωμά μας να λέμε ότι «κομφορμισμός», με τα δεδομένα που υπήρξαν, θα ήταν να παραμείνει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Αν παρέμενε, αυτό θα ήταν κομφορμισμός και σε καμία περίπτωση μάλιστα αριστερός», τονίζει ο κ. Κουβέλης και επισημαίνει ότι έχει ήσυχη την πολιτική του συνείδηση για την πολιτική που ακολουθεί το κόμμα του και εκφράζει ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ