Σε «εορταστικό» κλίμα λόγω… χρίσματος, η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε «εορταστικό» κλίμα λόγω… χρίσματος, η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε «εορταστικό» κλίμα συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου Προέδρων του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Μαδρίτη χθες, να προτείνει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις ευρωεκλογές του 2014.

Η πρόταση ασφαλώς θα ανακοινωθεί επισήμως στο τέταρτο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που προγραμματίζεται για το τριήμερο 13-15 Δεκεμβρίου, καθώς αυτό είναι αρμόδιο να λάβει και την τελική απόφαση. 

Την υποψηφιότητα Τσίπρα στήριξαν στο σύνολό τους χθες οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του προεδρείου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και μάλιστα με ιδιαίτερα θερμά λόγια, καθώς θεωρείται πως η υποψηφιότητά του αποτελεί «απάντηση στον δημοσιονομικό αυταρχισμό, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας και την καταστροφική πολιτική της λιτότητας». Στο πολιτικό σκεπτικό της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την κατάθεση της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα, η τελευταία «φιλοδοξεί να δώσει έκφραση και να αποτελέσει τη φωνή των εκατομμυρίων εργαζομένων και ανέργων, που υποφέρουν εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής, των μνημονίων, των προγραμμάτων λιτότητας και την καταστροφή των κοινωνικών υπηρεσιών».

Την ίδια ώρα, αποτελεί τιμητική πρόταση τόσο για τον ίδιο τον 39χρονο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο για το κόμμα του, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη στην παρούσα συγκυρία, δεν επιτρέπουν την εκλογή αριστερού προέδρου της Κομισιόν. 

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, η όλη εξέλιξη, θεωρείται ότι αποτελεί την ηθική, πολιτική και ιδεολογική του δικαίωση, καθώς και την αναγνώριση της πορείας που έχει διαγράψει, καθιστώντας ένα «κόμμα διαμαρτυρίας» κατά πολλούς στο παρελθόν, σε αξιωματική αντιπολίτευση και διεκδικώντας πλέον με αξιώσεις την κυβέρνηση.

Πέραν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την θέση του προέδρου της Κομισιόν πάντως, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αύριο, στο Σινέ Κεραμεικός, θα γίνει απολογισμός της δράσης του τους τελευταίους μήνες και προγραμματισμός των επόμενων κινήσεών του.

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ