ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος:Δεν υπάρχουν δύο άκρα στη βία

ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος:Δεν υπάρχουν δύο άκρα στη βία

 

«Το κοινοβούλιο καλείται να λειτουργήσει ως θεματοφύλακας και φύλακας της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Η δημοκρατία που δεν αυτοπροστατεύται είναι ιστορικά καταδικασμένη να εκφυλιστεί και να πεθάνει στο όνομα μιας δήθεν αξιακής ουδετερότητας» είπε στην ομιλία του για την τροπολογία σχετικά με την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής ο Ευάγγελος Βενιζέλος .

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος προσωπικά έχουν θέσει επιτακτικά ήδη πριν από τις εκλογές «το ζήτημα του εκφασισμού και της ΧΑ, της απροκάλυπτης έκφρασης του ναζισμού, της βίας, του τσαμπουκά, του οργανωμένου παρακράτους που είχε αρχίσει να διαφαίνεται 15 μήνες πριν».

«Δεν υπήρξε δυστυχώς ανταπόκριση από καμία ουσιαστικά άλλη πολιτική δύναμη. Δεν υπήρξε πολιτική βούληση. Κυριάρχησαν και εν πολλοίς κυριαρχούν μικροκομματικά κριτήρια και μυωπικές αντιλήψεις. Χάθηκε κρίσιμος χρόνος. Έπρεπε να φτάσουμε σε μια πολιτική δολοφονία, να χυθεί αίμα αθώου για να ενεργοποιηθούν ευαισθησίες και αντανακλαστικά που θεωρούνται αυτονόητα αλλά δυστυχώς δεν είναι», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.  

«Έπρεπε να έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα προστασίας του κράτους δικαίου και της κοινωνικής ειρήνης» σημείωσε  και υπογράμμισε ότι «έχουμε μπροστά μας ανθρωποκτονίες πολιτικά καθοδηγούμενες.

Όπως είπε έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να ψηφιστεί η τροπολογία, να εφαρμοστεί αυστηρά και να τροποποιηθεί ο κανονισμός της βουλής και να ψηφιστεί ένας ολοκληρωμένος αντιρατσιστικός νόμος.

«Είναι προφανές ότι καταδικάζουμε τη βία, πολιτική και κοινωνική, κάθε μορφής και προέλευσης. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία όμως δεν οδηγεί στην ανιστόρητη των δύο άκρων. Οδηγεί στη θεωρία του ενός άκρου. Γιατί η βία είναι ένα άκρο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζοντας αστείο αυτή η συζήτηση «να συνδέεται με τη τεχνητή δημοκοπική πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, υπό τις ευλογίες ενός εκλογικού νόμου που δίνει το μπόνους 50 εδρών.

«Χρειάζεται ένα ενιαίο και αρραγές θεσμικό δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό μέτωπο που υπονομεύεται απροκάλυπτα από τη διμέτωπη αντίληψη ότι είμαστε κατά τη ΧΑ, αλλά είμαστε εξίσου και κατά του μνημονίου», ανέφερε.

«Σχέδιο β δεν υπήρχε ούτε υπάρχει. Έχουμε ένα σχέδιο Α, σκληρό, κακό το οποίο πρέπει να βελτιώσουμε. Παλεύουμε με μια δεξιά Ευρώπη και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Και όποιος βλέπει τι λένε κάποιοι μέσα στην Ελλάδα και πως πηγαίνουν στο εξωτερικό και σπεύδουν να έρθουν σε επαφή γεμάτη ευγένεια και τρυφερότητα με όποιον παράγοντα βρίσκουν μπροστά τους, καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ…», σημείωσε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ