Μιχελάκης: Αδιανόητο να χρηματοδοτούνται εγκληματικές οργανώσεις

Μιχελάκης: Αδιανόητο να χρηματοδοτούνται εγκληματικές οργανώσεις

 

“Στόχος μας είναι η ευρύτερη πολιτική συναίνεση και γι’ αυτό είχα αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων έτσι όλοι μαζί να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα” είπε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης  Μιχελάκης αναφερόμενος στην τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων των οποίων μέλη εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση η σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

“Η τροπολογία αυτή έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό του Δικαιϊκού μας συστήματος.  Ένα προφανές κενό που οφείλεται στο γεγονός ο νομοθέτης δεν προέβλεψε τον κίνδυνο να βρεθούν στη βουλή κόμματα, ηγετικά στελέχη των οποίων εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα” τόνισε ο κ. Μιχελάκης, υπογραμμίζοντας ότι “για την κυβέρνηση είναι αδιανόητο το κράτος και οι φορολογούμενοι πολίτες να χρηματοδοτούν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν να καλυφθούν κάτω από το μανδύα του πολιτικού κόμματος”.

“Την τροπολογία την καταθέτουμε ως στοχειώδες μέτρο σε όσους επιβουλεύονται τη δημοκρατία τη δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη. Γι’  αυτό και προσδοκούμε να έχουμε την ευρύτερη συναίνεση όχι μονο την κοινοβουλευτική αλλά και την κοινωνική. Έτσι προχωρήσαμε σε ορισμένες νομοτεχνικές βελτιώσεις προκειμένου να  καταστεί δυνατή η ομόθυμη αποδοχή της από το Σώμα”, συνέχισε ο κ. Μιχελάκης.

Σχετικά με την παρατήρηση που διατυπώθηκε για τη μη ρητή αναφορά συγκεκριμένου κόμματος στη διάταξη ή στην αιτιολογική έκθεση ο κ. Μιχελάκης υπογράμμισε ότι “κάθε κανόνας δικαίου οφείλει να γενικός και απρόσωπος και όχι φωτογραφικός”.

 

“Όταν απειλούνται ή πλήττονται τα δημόσια αγαθά δεν χωρούν μικροκομματικές ή κοντόφθαλμες προσεγγίσεις, όταν διακυβεύεται η εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας ο αγώνας θα πρέπει να είναι κοινός. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να ανταποκριθούμε στην απαίτησή τους για αναβάθμιση της ποιότητας και αξιοπιστίας της πολιτικής. Πρέπει να προστατέψουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς. Η ομόθυμη αποδοχή της σημερινής τροπολογίας μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση”, ανέφερε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του. 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ