Ερώτηση Αν. Ελλήνων σε Στουρνάρα και Βενιζέλο

Ερώτηση Αν. Ελλήνων σε Στουρνάρα και Βενιζέλο

Εξηγήσεις για την απαράδεκτη επιβάρυνση του προϋπολογισμού με 116.515,11 ευρώ για τα έτη 2012 και 2013, λόγω της καθυστέρησης καταβολής της εισφοράς της χώρας μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ζητούν με ερώτησή τους από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο ο Βουλευτής Επικρατείας  και Τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και η Βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

Σύμφωνα με απόφαση ανάληψης υποχρέωσης του Υπουργού Εξωτερικών, εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, η δέσμευση πίστωσης ύψους 103.913,35 ευρώ για την πληρωμή τόκων υπερημερίας μηνών Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2012 σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εξωτερικών, για την πληρωμή στην μόνιμη αντιπροσωπεία του Στρασβούργου.

Επιπρόσθετα με απόφαση ανάληψης υποχρέωσης της ΣΤ’ Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Εξωτερικών εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης ύψους 12.601,76 ευρώ για την πληρωμή τόκων υπερημερίας 18 ημερών μηνός Ιουλίου 2013 σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εξωτερικών, του Οικονομικού Έτους 2013 για την πληρωμή στην μόνιμη αντιπροσωπεία του Στρασβούργου.

«Πώς είναι δυνατόν τη στιγμή που περικόπτονται – π.χ. – επιδόματα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ελέω οικονομικής κρίσης, να επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο με τέτοια ποσά από πράξεις ή παραλείψεις της Διοίκησης ή της Πολιτικής Ηγεσίας;», ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς οι δύο Βουλευτές. Και προσθέτουν:

«Ποιος Υπουργός θα τα βάλει από την τσέπη του, για να μην επιβαρυνθούν οι Έλληνες πολίτες;».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ