Κουβέλης: Όχι σε εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Κουβέλης: Όχι σε εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Τη συγκρότηση ενός προοδευτικού τρίτου πόλου, προτείνει ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του ενώ λέει όχι σε εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

«Η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού αφορά δυνάμεις που βρίσκονται πλησίον της ΔΗΜΑΡ» σημειώνει, ενώ αναφερόμενος στο κείμενο των 58 προσωπικοτήτων για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, υπογραμμίζει ότι «είναι απαραίτητη η αναζήτηση συγκλίσεων και πολιτικών διεξόδου από την κρίση».

Ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι «δεν δημιουργείται αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ», το οποίο «όπως πολιτικά εκφράζεται, έχει κάνει βασικές επιλογές που μας βρίσκουν αντίθετους».

Οριοθετεί την προοπτική του προοδευτικού τρίτου πόλου, για τον οποίο υπογραμμίζει ότι “δεν μπορεί και δεν θα γίνει συνιστώσα ούτε της συντηρητικής πολιτικής, ούτε βέβαια μιας Αριστεράς που ρέπει στον λαϊκισμό και επαγγέλλεται στην επιστροφή στο χθες” θέτοντας και τις διαχωριστικές γραμμές με τον ΣΥΡΙΖΑ και απευθύνει πρόσκληση για συστράτευση “σε όλες τις ευρύτερες δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας και όλων των δυνάμεων που θέλουν να εμβαθύνουν τη δημοκρατία με την οικονομική, κοινωνική και πολιτική έννοια”.

 

Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση:

 

 

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ