Ζητούν αντάρτικο από τον Σαμαρά

Ζητούν αντάρτικο από τον Σαμαρά

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Κάθε άλλο παρά «πυροσβεστική» αποδείχθηκε η τελευταία παρέμβαση Σαμαρά στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ για τη μη λήψη άλλων οριζόντιων μέτρων με περικοπές συντάξεων ή μισθών. Το αλαλούμ με το πετρέλαιο θέρμανσης και η αίσθηση που δόθηκε σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας ότι όλα πλέον περνούν από την έγκριση της τριμερούς αλλά και η εφαρμογή ψηφισμένων μέτρων (εισιτήριο 25 ευρώ στα νοσοκομεία, περικοπή εφάπαξ) βάρυναν και πάλι το πολιτικό κλίμα πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου.

Κυβερνητικοί βουλευτές δεν πείθονται ούτε και από τις διαβεβαιώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα στην Ελλάδα και πλέον «ανοίγουν τα στόματα» με τους περισσότερους νεοδημοκράτες βουλευτές να ζητούν εδώ και τώρα να ξεκινήσει η απεμπλοκή από τους «υπαλλήλους της τρόικας» που στις περισσότερες των περιπτώσεων αποδεικνύονται σκληρότεροι ακόμη και από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους.

Ο Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του έχει ήδη συμφωνήσει με τον κυβερνητικό του εταίρο Ευάγγελο Βενιζέλο ότι η χώρα δεν αντέχει ούτε… μισό μέτρο ακόμη και οι εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή εν πολλοίς δικαίωσαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό που από την εποχή της αντιπολίτευσης φώναζε στις συνεδριάσεις του ΕΛΚ ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε οριακό σημείο και τα φαινόμενα εξτρεμισμού μπορεί ανά πάσα στιγμή να πλήξουν την κοινωνική ειρήνη και συνοχή.

Τα μηνύματα στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη φτάσει και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού καθώς μετά και την τελευταία συνάντησή της με τον κ. Σαμαρά η Κριστίν Λαγκάρντ έχει πειστεί πως η Ελλάδα πρωτίστως για πολιτικούς λόγους δεν μπορεί όχι μόνο να πάρει άλλα μέτρα αλλά θα πρέπει σταδιακά να αρχίσει να αποκαθιστά ένα μικρό μέρος των αδικιών, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιχειρηματολογώντας υπέρ του πλεονάσματος.

«Ως εδώ και μη παρέκει με την τρόικα» έλεγε στο Real.gr «γαλάζιος» βουλευτής που βρίσκεται κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου απηχώντας το μεγαλύτερο κομμάτι των κυβερνητικών βουλευτών στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Ήδη αξιόπιστες πληροφορίες του Real.gr αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται και πάλι εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες να μη δεχθεί τους εκπροσώπους της τριμερούς στο Μέγαρο Μαξίμου παίρνοντας το ρίσκο μιας έκθεσης με πολλούς αστερίσκους αφού πολλά από τα προαπαιτούμενα δεν έχουν ακόμη κλείσει.

Η πρόσφατη αντίδραση της τρόικας με τον πετρέλαιο θέρμανσης και οι γενικότερες δυσκολίες που συνάντησε η συζήτηση για το φόρο ακινήτων και τις αμυντικές βιομηχανίες, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών για το που θέλουν να το πάνε οι εκπρόσωποι των δανειστών οι οποίοι κατά πολλούς βουλευτές έχουν «ξεφύγει των αρμοδιοτήτων τους» ακριβώς επειδή, όπως πιστεύουν, στις έως τώρα διαπραγματεύσεις δεν έχουν πάρει σαφή εξήγηση από τους περισσότερους υπουργούς για τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ελλάδα.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ