Η πρόταση του Ζώη για την 28η Οκτωβρίου

Η πρόταση του Ζώη για την 28η Οκτωβρίου

Με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα συμμετοχής μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της «Νέας ΜΕΡΑς» Χρήστος Ζώης ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προτείνει να καταστεί η εθνική επέτειος «ημέρα διεκδίκησης από τη Γερμανία του Κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων».

Ο κ. Ζώης ανέφερε ότι «οι συγκυβερνώντες αναλώνονται σε κούφιες και ανούσιες αντιπαραθέσεις, γιατί είναι προκλητική και ανούσια μια αντιπαράθεση για το πόσο περισσότερο ή λιγότερο δαπανηρή μπορεί να είναι μια στρατιωτική παρέλαση».

Σύμφωνα με τον κ.Ζώη, πραγματική τιμή αποδίδεται στους αγωνιστές του ’40 όταν, ακολουθώντας το παράδειγμά τους, «υψώνουμε το εθνικό μας ανάστημα και διασφαλίζουμε την ανεξαρτησία της πατρίδας μας». Επίσης εκτιμά ότι η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου δεν επιτρέπεται να γίνει «πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης», αλλά «μπορεί να αποτελέσει το πεδίο μιας νέας εθνικής ομοφωνίας για την καθιέρωσή της ως Ημέρα Διεκδίκησης απ’ τη Γερμανία του Κατοχικού Δανείου και των Πολεμικών Αποζημιώσεων».

Οι βουλευτές της Νέας ΜΕΡΑς κ.κ. Σταυρογιάννης και Κουράκος θα φέρουν ψήφισμα σχετικό στη Βουλή και η Νέα ΜΕΡΑ καλεί όλους τους βουλευτές «να ανταποκριθούν άμεσα στην πρότασή μας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ