Στη Βουλή οι αποκαλύψεις της Real News για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις της Real News για τις γερμανικές αποζημιώσεις

 

Στη Βουλή έφερε σήμερα, Δευτέρα 14.10.2013, με σχετική αναφορά του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Τομεάρχης Οικονομικών, Νότης Μαριάς, το χθεσινό δημοσίευμα της Real Νews για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ειδικότερα ο Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Real Νews» της 13ης Οκτωβρίου 2013 με τίτλο «Κανένα αίτημα για τις αποζημιώσεις» και υπότιτλο «Έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, στις 30 Απριλίου 2013, διευκρινίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει εγείρει κανένα θέμα για επανορθώσεις και δάνειο».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «ουδεμία αξίωση έχει προβάλει έως τώρα η Ελλάδα προς τη Γερμανία για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Αυτό διευκρινίζεται με τον πλέον επίσημο τρόπο από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σε έγγραφό του προ το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, από τις 30 Απριλίου 2013. Με το ίδιο έγγραφο το Βερολίνο ξεκαθαρίζει ότι θεωρεί το ζήτημα των επανορθώσεων και του αναγκαστικού δανείου «οριστικά» και «πλήρως» διευθετημένο».

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρεται σε σειρά ισχυρισμών της γερμανικής πλευράς σε σχέση με το ζήτημα του συνόλου των γερμανικών οφειλών προς την πατρίδα μας για να καταλήξει ότι «τις όποιες ελληνικές ψευδαισθήσεις που θέλουν το κατοχικό δάνειο να διαχωρίζεται από τις αποζημιώσεις και να θεωρείται ευκολότερα διεκδικήσιμο έρχεται να διαλύσει το Βερολίνο».

Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα απαντώντας σε ερώτηση της Real News «σχετικώς με τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η γερμανική κυβέρνηση τονίζει ότι η στάση της είναι ενιαία και παραπέμπει σε όλες τις επίσημες τοποθετήσεις της. Σπεύδει δε να διευκρινίσει ότι «τα ίδια ισχύουν και για το θέμα του αναγκαστικού δανείου».

Τέλος, όπως επισημαίνει ο Νότης Μαριάς, «λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, και ενόψει της σοβαρότητας των αποκαλύψεων του εν λόγω δημοσιεύματος της Real News σε σχέση με τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, θέματα για τα οποία άλλωστε σας έχουμε υποβάλλει σειρά επικαίρων και γραπτών ερωτήσεων, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα μέτρα που σκοπεύετε να λάβετε και τις άμεσες ενέργειές σας, ώστε να αντιμετωπιστεί η αδιαλλαξία και η άρνηση της Γερμανίας να προχωρήσει στην εξόφληση του συνόλου των οφειλών της προς την Ελλάδα (Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις, Κατοχικό Δάνειο, αποζημιώσεις συγγενών των θυμάτων, επιστροφή κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών κλπ) συνολικού ύψους τουλάχιστον 162 δις πλέον τόκων».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ