Ο Κουίκ για άνεργο χρεωμένο πατέρα

Ο Κουίκ για άνεργο χρεωμένο πατέρα

Την ιστορία ενός άνεργου πατέρα από τη Θεσσαλονίκη που κατέφυγε σε τραπεζικό δανεισμό ύψους 125.000 ευρώ, προκειμένου να πληρώνει τους γιατρούς και τις θεραπείες του τραυματισμένου, από τροχαίο, 7χρονου τότε γιου του, μεταφέρει με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση, ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα -που επικαλείται ο κ. Κουίκ- της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος http://danioliptes.gr:

«Η περιπέτεια του 51χρονου δανειολήπτη -μέλους του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος – ξεκίνησε το 1999, όταν ο 7χρονος τότε γιος του τραυματίστηκε σοβαρά έξω από την αυλή του σπιτιού του από δίκυκλο. Μετά από πολλή προσπάθεια και θεραπείες, κάποιες από τις λειτουργίες του αποκαταστάθηκαν, όμως ακόμη αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα ενώ και το ένα του μάτι πρέπει να χειρουργηθεί εκ νέου» και προσθέτει: «Χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες φυσιοθεραπείας, λογοθεραπείας και άλλων μορφών θεραπειών προκειμένου το παιδί να μπορέσει να ζήσει ως φυσιολογικός άνθρωπος. Η μητέρα του, η οποία ήταν δημόσιος υπάλληλος, παραιτήθηκε από την υπηρεσία της προκειμένου να μπορέσει να το φροντίσει επί 24ωρου βάσεως.

«Το ΙΚΑ», τονίζεται στη συνέχεια, «δικαιολογούσε ελάχιστες δαπάνες για γιατρούς και θεραπείες, οπότε τα υπόλοιπα που ζητούσαν οι γιατροί τα πληρώναμε από την τσέπη μας για το καλό του παιδιού», υπογραμμίζει ο 51χρονος δανειολήπτης. Καμία πρόβλεψη και καμία μέριμνα για αυτήν την οικογένεια που περνάει μία τόσο σοβαρή περιπέτεια». Ο 51χρονος αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο φέτος στο καφενείο που διατηρούσε επί χρόνια γιατί λύγισε από τα χρέη και τους φόρους. Άνεργος σήμερα προσπαθεί να γλιτώσει τουλάχιστον το σπίτι του από την τράπεζα, στην οποία έχει 2 χρόνια να πληρώσει κανονικά τις δόσεις. Έκανε αίτηση για υπαγωγή στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ώστε να μπορέσει τουλάχιστον να απαλλαγεί από ένα βάσανο».

«Θα προβείτε στην κάλυψη του συνόλου των δαπανών της προαναφερόμενης οικογένειας για φυσιοθεραπείες, λογοθεραπείες και άλλων μορφών θεραπειών;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κουίκ «ζητεί την άντληση του ανωτέρω ποσού από τον Ειδικό Λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος, στον οποίο ήδη κατατίθενται τα ποσά από τις αποκρατικοποιήσεις, τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την προστασία των Ελλήνων δανειοληπτών από τα νύχια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για την κάλυψη από το εκάστοτε ασφαλιστικό ταμείο του συνόλου των θεραπειών που ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο ποσό όπως πχ. των 20.000 ευρώ».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ