ΦΩΤΟ-Οι επαφές του Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ

ΦΩΤΟ-Οι επαφές του Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ

Σημαντικές πολιτικές επαφές και συναντήσεις πραγματοποίησε στις ΗΠΑ ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατά την εκεί επίσκεψη του.

Μεταξύ των άλλων, στη Νέα Υόρκη μίλησε σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε προς τιμήν του σε γνωστό ξενοδοχείο η Εκτελεστική Επιτροπή του Αμερικανοεβραϊκού Συμβουλίου (AJC).

Κατά την προσφώνηση του ο Εκτελεστικός Διευθυντής του  AJC David Harris υπογράμμισε ιδιαίτερα τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Παναγιωτόπουλος ως Υπουργός Αμύνης για την συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ στον Αμυντικό τομέα.

Στην Ουάσιγκτον ο Υπουργός Πολιτισμού αφού υπέγραψε συμφωνίες συνεργασίας με τα μεγαλύτερα Ιδρύματα, μέσω των οποίων οι ΗΠΑ ασκούν την πολιτική τους στον τομέα του Πολιτισμού, επισκέφτηκε το Κογκρέσο, οπού συναντήθηκε με αρκετούς Βουλευτές και Γερουσιαστές, τόσο του Δημοκρατικού όσο και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος .

Μεταξύ αυτών και ο ομογενής Ρεπουμπλικανός βουλευτής από τη Φλόριντα Γκας Μπιλιράκης.

Στην Ουάσινγκτον, επίσης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους επικεφαλής των πιο σημαντικών Ινστιτούτων Διεθνούς Πολιτικής (δεξαμενές σκέψεις), μεταξύ των οποίων ο Γενικός ο Διευθυντής του περίφημου Ινστιτούτου Μπρούκινγκς Ουίλιαμ Ανθόλης.

 

Στην τελευταία αυτή συνάντηση ο Παναγιωτόπουλος είχε και μια ευχάριστη έκπληξη: ο Ανθόλης του αποκάλυψε ότι έχουν ρίζες από το ίδιο χωριό της Αρκαδίας, το Ίσαρι!…

Και οι δύο δεσμεύτηκαν ότι το επόμενο καλοκαίρι θα συναντηθούν εκεί και θα οργανώσουν εκδήλωση για να τιμήσουν τους Αρκάδες επιστήμονες του εξωτερικού.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ