Στα ίχνη «χορηγών» της Χ.Α

Στα ίχνη «χορηγών» της Χ.Α

Την περασμένη Παρασκευή ένας από τους πιο έμπειρους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, που εκπροσωπεί τον οργανισμό στην επιτροπή επίλυσης σημαντικών φορολογικών διαφορών (επιτροπή του άρθρου 70Α) και κατά καιρούς έχει ερευνήσει σοβαρά φορολογικά αδικήματα (μεταξύ των οποίων και τη λίστα Λαγκάρντ), πέρασε την πόρτα των ανακριτών, Γεωργουλέα και Παπακώστα στο κτίριο 6 της σχολής Ευελπίδων. Ο λόγος; Να συζητήσει μαζί τους τις λεπτομέρειες των οικονομικών – φορολογικών ελέγχων της Χρυσής Αυγής.

Η υπόθεση, λένε δικαστικές πηγές, μόνο απλή δεν θα είναι. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά στην Ιστορία της μεταπολίτευσης, θα ελεγχθεί από υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ένα κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή των Ελλήνων.

«Μέχρι τώρα γνωρίζαμε έναν φανερό χρηματοδότη, το κράτος, που είχε κατάβάλει στο κόμμα περί τις 500.000 ευρώ. Αν προστεθεί στο ποσό αυτό και ένα άλλο ποσό 200-250.00 από τις κρατήσεις στους μισθούς των βουλευτών που είχε επιβάλει ο κ. Μιχαλολιάκος, φτάνουμε στις 750.000 ευρώ», λέει πηγή που γνωρίζει καλά το αντικείμενο της έρευνας. «Απέναντι στο ποσό αυτό πρέπει να αντιπαραβάλλει κανείς έξοδα που προσεγγίζουν τα 2-3 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς για πληρωμή ενοικίων 70 γραφείων, επαγγελματικών και ημιεπαγγελματικών στελεχών, την έκδοση δύο εφημερίδων, τη συντήρηση διαδικτυακών και ηλεκτρονικών μέσων και φυσικά τις διάφορες δράσεις, όπως αιμοδοσίες συλλογή και διανομή τροφίμων, ταξίδια και περιοδείες. Πολλές από αυτές πληρώνοντας σε «είδος», έπειτα από μεθοδική και συχνά φορτική πίεση που ασκούσαν παράγοντες του «Λαϊκού Συνδέσμου», σε ντόπιούς επιχειρηματίες, όπως αποδεικνύει η περίπτωση της Κορίνθου.

Τα χρήματα αυτά τα έβαλαν ιδιώτες. Ποιοι ιδιώτες; Διότι αν δεχθούμε ότι η Χρυσή Αυγή έκαναν προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, οι χρηματοδότες ενισχύουν αυτές τις προπαρασκευαστικές ενέργειες.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ