Σαμαράς: Θα συνεχίσουμε…

Σαμαράς: Θα συνεχίσουμε…

Χωρίς τέλος μοιάζει να είναι η σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ πυροδότησαν νέο κύκλο αντιπαράθεσης. Ο Πρωθυπουργός εμμένει στην άποψή του ότι «δεν υπάρχει καλή και κακή βία», κάτι που επανέλαβε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», φέρεται να είπε σε συνομιλητές του: «Πήραμε το ρίσκο με τον Νίκο Δένδια, παρακάμψαμε τις φοβίες και τις αναστολές των περισσότερων και εφαρμόζουμε τον νόμο. Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Ο νόμος είναι οδηγός μας. Όποιος στέκεται απέναντι στον νόμο θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες των πράξεών του. Πήραμε το ρίσκο και μας βγήκε».

Την ίδια ώρα, δημιουργήθηκε ένα νέο επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ των δύο κομμάτων, με αφορμή τις δηλώσεις του Ν. Δένδια. «Έχω πει επανειλημμένα ότι υπάρχουν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακραία στοιχεία. Και έχω καλέσει τα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τα απομονώσει και να τα αποβάλει», ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Νέα». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν μπορεί να δεχτεί ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, είναι «άκρο». «Ειδικά αν υπολογίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού» είπε ο υπουργός.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου. Με ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση ο Νίκος Δένδιας καταφεύγει στην θεωρία των δύο άκρων που προωθεί η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ. «Αντί να προβεί σε αυτοκριτική για το ότι ο ίδιος υποσχόταν μηνύσεις σε ξένες εφημερίδες για τις αποκαλύψεις τους, την ίδια στιγμή που άφηνε την Χρυσή Αυγή να αλωνίζει ελεύθερα κλείνοντας τα μάτια στις δεκάδες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διεθνών οργανισμών, φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έδρασε στη θέση του».

«Δεν γνωρίζουμε αν ο υπουργός είχε την απαίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ να συλλάβει κιόλας τους δράστες των 32 υποθέσεων που γέμιζαν τα συρτάρια του, εμείς απλώς οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τις οποίες ο ίδιος σφύριζε αδιάφορα», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ

Πηγές του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη θεωρία των δύο άκρων, ανέφεραν ότι «δεν πιστεύουμε και δεν δεχόμαστε τη θεωρία των δύο άκρων, διότι η βία δεν μπορεί να διαχωριστεί σε επιμέρους άκρα. Δεν τεμαχίζεται. Η βία δεν είναι δύο άκρα, είναι ένα άκρο». Μάλιστα, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι «η θεωρία των δύο άκρων είναι, με τη σειρά της διαφορετική από τη θεωρία και την πρακτική της πολιτικής πόλωσης για λόγους δημοσκοπικούς, που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ που έχει σαφή και ουσιώδη εθνικά και κοινωνικά προτάγματα».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ