Πάγκαλος: Καθυστέρησαν με τη Χ.Α.

Πάγκαλος: Καθυστέρησαν με τη Χ.Α.

Την άποψη ότι η δικαιοσύνη καθυστέρησε να κινηθεί στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής εξέφρασε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, εξαπολύοντας παράλληλα «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Σημείωσε μάλιστα πως ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής πρέπει να αντιμετωπίσει κατηγορίες σχετικές με στόχο ανατροπής του πολιτεύματος, προσθέτοντας πως αυτό πρέπει «να γίνει αποδεκτό από όλους», χωρίς «δικαιολογίες».

Υπογράμμισε δε πως, μολονότι η αστική δημοκρατία μπορεί να αναγνωρίζει το δικαίωμα ορισμένων κομμάτων να ζητούν την ανατροπή της, «όπως το ΚΚΕ» που παλεύει για τη «δικτατορία του προλεταριάτου», κανείς δεν έχει δικαίωμα να έχει όπλα, να οργανώνει γυμνάσια και να συγκροτεί ομάδες σαν αυτές τις Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, δήλωσε πως η κινητοποίηση της πολιτείας ήλθε μονάχα μετά τη δολοφονία ενός Έλληνα, του Παύλου Φύσσα, παρά τις δολοφονικές επιθέσεις κατά αλλοδαπών που είχαν προηγηθεί. «Είναι ντροπή μας», συμπλήρωσε.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε πως ξέρει τι «λέει ο ΣΥΡΙΖΑ», που συγκρίνει τη νυν κυβέρνηση με την κυβέρνηση Τσολάκογλου.

Επικρίνοντας δε τη θέση της Κουμουνδούρου για μείωση του δημόσιου χρέους, δήλωσε πως τη θεωρεί «εξωφρενική», «αναξιοπρεπή», και «απαράδεκτη», προσθέτοντας πως ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να γίνει κάτι πρωτόγνωρο να φανούμε «ανώμαλοι», «ηλίθιοι» και «ανίκανοι».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει πράξει κάτι αξιόλογο στη ζωή του, πέραν μερικών «καταλήψεων σχολείων», καθώς «οι δύσκολοι αγώνες» δεν έγιναν στην εποχή του.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως ίδιος είναι υπέρ των νέων, και θέλει αυτοί να «περνάνε καλά», και να «φοράνε τα (ρούχα) Μπέρμπερι», αλλά πρέπει να ασχοληθούν με σοβαρότερα πράγματα.

 

Πηγή: skai.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ