Στο υπουργείο Παιδείας η ΟΛΜΕ

Στο υπουργείο Παιδείας η ΟΛΜΕ

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο εξέφρασε ακόμη μια φορά το προεδρείο της ΟΛΜΕ σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το πέρας της συνάντησης, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήλωσαν αιφνιδιασμένοι από την κίνηση του υπουργείου να προωθήσει τροπολογία για την οργανικότητα των θέσεων στη δημόσια εκπαίδευση.

«Ζητούμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να μελετήσουμε την τροπολογία και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας στο υπουργείο», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Ελένη Ζωγραφάκη.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου σημείωσε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και αναφέρθηκε στο θέμα της διαθεσιμότητας, επισημαίνοντας ότι από τους εκπαιδευτικούς που είχαν υπαχθεί στο καθεστώς, οι 925 απορροφήθηκαν από τα ΙΕΚ, εκατό επέστρεψαν στα σχολεία τους, καθώς είχαν δεύτερο πτυχίο, περίπου 300 στελέχωσαν τις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, απομένουν δε 600, οι οποίοι θα απορροφηθούν σε συντριπτικό ποσοστό από τις δομές του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, λύθηκε το θέμα της στελέχωσης των ολοήμερων δημοτικών σχολείων, με την πρόσληψη 873 αναπληρωτών δασκάλων και 1687 ειδικοτήτων (καλλιτεχνικών, μουσικών, θεατρικών σπουδών και δραματικής τέχνης) μέσω του ΕΣΠΑ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ