Ο ΣΥΡΙΖΑ για την έρευνα στις αστυνομικές υπηρεσίες

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την έρευνα στις αστυνομικές υπηρεσίες

 

“Η ανακοίνωση της έρευνας σε αστυνομικές υπηρεσίες, για εμπλοκή Αστυνομικών στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, αφορά υπηρεσίες και περιστατικά που έχουν καταγγελθεί τα τελευταία χρόνια, έχουν καταγραφεί από οργανώσεις και αναφέρονται στην έκθεση του Συνηγόρου του πολίτη” τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την έρευνα που γίνεται σε αστυνομικές υπηρεσίες.

 

“Γιατί αυτοί οι έλεγχοι δεν έγιναν μέχρι σήμερα? Γιατί μέχρι σήμερα δεν ενεργοποιήθηκε το Π.Δ. 78/2011 ΦΕΚ Α 187/30-08-2011 για τη σύσταση και λειτουργία του γραφείου αντιμετώπισης περιστατικών αυθαιρεσίας;” διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

“Η ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης που με την επιδεικτική ανοχή μέχρι χθες, συγκάλυπτε και ενθάρρυνε περιστατικά πιθανής εμπλοκής Αστυνομικών σε κρούσματα ρατσιστικής βίας, απάνθρωπες συμπεριφορές και βασανισμό πολιτών, έβλεπε σκοπιμότητα στα καταγγελλόμενα και τους αθώωνε προκαταβολικά, απειλούσε με μηνύσεις και αρνούνταν να απαντήσει σε δημοσιογράφους, ποιον μπορεί να πείσει για την αξιοπιστία και το βάθος των ερευνών αυτών;

Είναι δεδομένο ότι η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής στοχεύει τα θεμέλια της δημοκρατίας. Η διείσδυση στους μηχανισμούς ασφαλείας του κράτους, δεν είναι υπόθεση μόνο της κυβέρνησης και του υπουργού” τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

“Η υπαγωγή της ΕΛ.ΑΣ.  σε διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή που θα στηρίζει και θα ελέγχει το έργο της είναι πλέον άμεση αναγκαιότητα όπως και ο διαρκής εκδημοκρατισμός της. Χρόνια και  πάγια αιτήματα των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών, τα οποία μέχρι σήμερα όχι μόνον αγνόησαν επιδεικτικά οι κυβερνήσεις, αλλά επιχειρούσαν να τα απαξιώσουν επικαλούμενοι την δήθεν δημοκρατική λειτουργία της”, προσθέτει.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ