ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Ανόητη η επιμονή της κυβέρνησης

ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Ανόητη η επιμονή της κυβέρνησης

«Ανόητη, παράλογη και εγκληματική», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την «επιμονή της κυβέρνησης» στη διατήρηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και ζήτησε (από την κυβέρνηση) να τον καταργήσει άμεσα.

Σε δήλωσή του, μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι πέρυσι, εξαιτίας του φόρου, η κατανάλωση μειώθηκε κατά 70% και τα έσοδα του κράτους κατά 240 εκατομμύρια ευρώ. Η κατάσταση αυτή, πρόσθεσε, βύθισε σε ενεργειακή φτώχεια ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ενώ είναι γνωστό και το πρόβλημα με την αιθαλομίχλη στην ατμόσφαιρα, κυρίως της Αττικής. Υπό το πρίσμα αυτό, ζήτησε την άμεση κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε τις κυβερνητικές θέσεις ότι με το μέτρο αυτό επιδιώκεται η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, αντίθετα, όπως σημείωσε, δημιουργήθηκε μια μεγάλη τρύπα, που ευνόησε το λαθρεμπόριο με το ναυτιλιακό πετρέλαιο.

Εκ μέρους των βενζινοπωλών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κιούσης, είπε ότι δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται η διατήρηση ενός μέτρου, δηλαδή του συγκεκριμένου φόρου, παρά το γεγονός ότι όλοι έχουν παραδεχθεί ότι πρόκειται για λάθος μέτρο. Επίσης, ζήτησε επιστροφή στα επίπεδα του 2011 και συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα ότι κάθε άλλο παρά αντιμετωπίστηκε το λαθρεμπόριο.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ