ΒΙΝΤΕΟ-Κόντρα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΧΑ

ΒΙΝΤΕΟ-Κόντρα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΧΑ

Κόντρα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής και των προνομίων των βουλευτών.

Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για νόμο που αναφέρεται στη Χρυσή Αυγή.

«Αφορμή είναι η Χρυσή Αυγή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, τονίζοντας: «Θα πρέπει να έχουμε τέτοια νομοθετική ρύθμιση που, αν διαπιστωθεί ότι κόμματα ουσιαστικά χρησιμοποιούν κομματικό μανδύα για να συγκαλύψουν μία εγκληματική δράση, δεν θα πρέπει ο νόμος να έχει το οπλοστάσιο να αμύνεται;».

«Θα πρέπει να δίνουμε χρήματα σε τέτοιες οργανώσεις που είναι υπό δικαστική κρίση, για να τα χρησιμοποιούν κατά της δημοκρατίας;», επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, υπογραμμίζοντας: «Θα πρέπει κάθε φορά να φτιάχνουμε καινούργιες νομοθετικές ρυθμίσεις;».

Παράλληλα, ο κ. Μιχελάκης δήλωσε: «Η νομοθετική ρύθμιση είναι πολύ απλή. Λέει ότι κόμματα, τα οποία είναι υπό δικαστική κρίση, για το αν αποτελούν εγκληματική οργάνωση ή όχι, θα αναστέλλεται η κρατική επιχορήγηση, μέχρι να τελεσιδικήσει. Αν αθωωθούν, θα πάρουν τα χρήματα, εάν, όμως, καταδικαστούν, τα χρήματα θα παραμείνουν στα κρατικά ταμεία».

Δείτε το βίντεο από το MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ