«Η δημοκρατία είναι ισχυρότερη»

«Η δημοκρατία είναι ισχυρότερη»

Τελ Αβίβ: Της Χριστίνας Κοραή

Νέο ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας και μηδενικής ανοχής απέναντι στη Χρυσή Αυγή έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό φόρουμ το βράδυ της Τρίτης στο Τελ Αβίβ.

«Θα ξεριζώσουμε την Χ.Α. από την πολιτική ζωή του τόπου» τόνισε. «Είμαστε αποφασισμένοι και αποτελεσματικοί. Η πολιτική απόγνωση δημιούργησε τον εξτρεμισμό και τον λαϊκισμό. Οι Έλληνες χάσαμε το 10% του πληθυσμού μας στην κατοχή. Είναι ντροπή να υπάρχει ναζιστικό κόμμα στη Βουλή».

Σαμαράς: «Μηδενική ανοχή στον νεοναζισμό»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις «εγκληματικές δράσεις» της Χ.Α.: «Σχεδόν όλη η ηγεσία της και άλλα μέλη είναι στη φυλακή» τόνισε. «Μηδενική ανοχή στον εξτρεμισμό και το ναζισμό. Η δημοκρατία και ο νόμος είναι ισχυρότεροι από αυτούς».

Ο υπουργός Ενέργειας Σίλβαν Σάλομ ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση που δίνει μάχη κατά του αντισημιτισμού. «Δεν είναι εύκολο να δίνει μάχη εναντίον ενός κόμματος που είναι μέσα στη βουλή και είχε και απήχηση» είπε. «Τους δείξατε ότι υπάρχουν όρια», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομία αφήνοντας αιχμές και για την κυβέρνηση Καραμανλή, αν και δεν την κατονόμασε. «Το 2009 το έλλειμμα ήταν 15%» είπε. «Το 2013 θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα. Του χρόνου θα είναι η πρώτη φορά που μετά από έξι χρόνια ύφεσης θα έχουμε ανάπτυξη. Όλα αυτά χάρη στις θυσίες του λαού». Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και κάλεσε τους Ισραηλινούς να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα αλλά και να κάνουν συνέργειες οι επιχειρηματικές της διασποράς.

Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προοπτικές του ενεργειακού πλούτου αλλά και για τους υδάτινους πόρους. Ο στρατηγικός άξονας Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ δεν είναι μια διμερής η τριμερής σχέση αλλά είναι μια «κοινή γεωστρατηγική πολιτική με πολλαπλά οφέλη και προοπτικές», όπως τόνισε ο πρωθυπουργός. Αργά το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε στην Αθήνα.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ