Μητσοτάκης για Χ.Α.: Συνονθύλευμα λούμπεν μπράβων του υποκόσμου

Μητσοτάκης για Χ.Α.: Συνονθύλευμα λούμπεν μπράβων του υποκόσμου

«Συνονθύλευμα λούμπεν μπράβων του υποκόσμου», χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε ότι η Χρυσή Αυγή διώκεται ως εγκληματική οργάνωση. Η δίωξη της Δικαιοσύνης κατά της Χρυσής Αυγής δεν σχετίζεται με τα εκλογικά της ποσοστά και υποθέτω ότι θα ήταν η ίδια ακόμη και αν η Χρυσή Αυγή δεν είχε μπει στη Βουλή και είχε πάρει 2% στις προηγούμενες εκλογές. Εδώ μιλάμε, όμως, για μια εγκληματική οργάνωση με κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, όπως φαίνεται, και γι’ αυτό διώκεται. Διώκεται δηλαδή γι’ αυτά που πράττει και όχι γι’ αυτά που πιστεύει», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Βήμα Fm.

Σημείωσε επίσης ότι «υπάρχει μια ευθύνη στους ίδιους τους πολίτες που επέλεξαν να ψηφίσουν τη Χ.Α. στις προηγούμενες εκλογές, εκφράζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την οργή τους, τη δυσαρέσκειά τους ή την απαξίωσή τους απέναντι σ’ αυτό που ονόμαζαν πολιτικό κατεστημένο».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ περισσότερη πληροφόρηση σε σχέση με αυτό που συνέβαινε στις εκλογές του 2012. Γνωρίζουν δηλαδή οι πολίτες το πραγματικό πρόσωπο της Χ.Α. και κατά συνέπεια δεν είναι εύκολο να υπάρχει ένα άλλοθι και είναι πολύ δύσκολο πλέον να δικαιολογηθεί η επιλογή του να στείλεις στη Βουλή ένα συνονθύλευμα λούμπεν μπράβων του υποκόσμου και να είναι λύση στα προβλήματα της χώρας» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Εκτιμώ ότι θα υπάρξει μια περαιτέρω αποδυνάμωση των ποσοστών της Χ.Α. και γι’ αυτό κάνω τη διάκριση της ποινικής της αντιμετώπισης από το πολιτικό σκέλος. Αποσυνδέω τις δύο αυτές εξελίξεις, την ποινική αντιμετώπιση της Χ.Α. από τις πολιτικές εξελίξεις που έχει αυτή η υπόθεση».

Αναφερόμενος στο θέμα της Διαύγειας, ο υπουργός τόνισε ότι «η διάταξη έχριζε βελτίωσης και ενδεχομένως να χρειάζεται μια επιπρόσθετη διασαφήνιση, ώστε να καταστεί απολύτως σαφές ότι η ανάρτηση (της απόφασης) στη “Διαύγεια” είναι υποχρεωτική και ότι καμία απόφαση δεν έχει ισχύ, μέχρι να προηγηθεί η ανάρτηση στη “Διαύγεια”».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ