Ο Παπανδρέου, μόνος στο terminal 5

Ο Παπανδρέου, μόνος στο terminal 5

 

Ήταν η ώρα που στο Κοινοβούλιο γινόταν η τελετή του αγιασμού για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έφθανε μόνος ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Ήταν casual ντυμένος, φορούσε μαύρο τζιν πουκάμισο, αθλητικά παπούτσια (με λυμένα τα… κορδόνια), φαινόταν άνετος, χαιρέτησε, όπως το συνηθίζει, κάθε έναν που έβρισκε μπροστά του και έκανε το check in προτού επιβιβαστεί σε αεροπλάνο της British Airways. Προτίμησε την… business class και αμέσως έβγαλε από την τσάντα του κάποιες σημειώσεις, φόρεσε και τα μυωπικά γυαλιά του και άρχισε να διορθώνει με στυλό τα γραπτά του. Κάποια στιγμή χτύπησε το κινητό του (ένα iPhone με θήκη χρώματος λαχανί) και μιλούσε για αρκετή ώρα.

Έλα όμως που το αεροσκάφος βρισκόταν καθηλωμένο (μαζί με τους επιβάτες) στο έδαφος για δύο-τρεις ώρες λόγω ομίχλης στο Λονδίνο, όπως εξήγησαν από το μεγάφωνο οι αεροσυνοδοί. Ο πρώην πρωθυπουργός σηκώθηκε πολλές φορές από τη θέση του κατά τη διάρκεια αυτής της αναπάντεχης καθυστέρησης και συνομίλησε με δύο-τρεις επιβάτες της πρώτης θέσης. Όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε, βυθίστηκε στις σημειώσεις του. Στο Χίθροου πολλοί τον είδαν να περιφέρεται μόνος στο terminal 5 ψάχνοντας την ανταπόκριση για τις ΗΠΑ. Όσοι τον αναγνώριζαν του μιλούσαν. Κάποια νέα ομιλία στις ΗΠΑ επρόκειτο να κάνει, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον διεθνή οίκο (που «ενοικιάζει» ομιλητές) Harry Walker.

Το θέμα είναι τι γίνεται με την παρουσία του στη Βουλή. Γιατί τούτες τις ημέρες έρχονται προς ψήφιση σημαντικά νομοσχέδια, όπως η διακοπή της χρηματοδότησης σε κόμματα που κατηγορούνται για εγκληματικές ενέργειες, το αντιρατσιστικό και πολλά άλλα. Δεν θα ψηφίσει; Ως γνωστόν, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η επιστολική ψήφος είναι έγκυρη μόνο αν ο βουλευτής που απουσιάζει βρίσκεται σε αποστολή της Βουλής.

ΠΗΓΗ: Βηματοδότης / real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ